Trudnoća
24.09.2019.

Trudnoća će vas promeniti, ali ne brinite. Sve će se vratiti na staro

Da je drugo stanje zaista neuporedivo sa bilo kojom fazom i situacijom u životu, mogu da potvrde sve žene koje su prošle kroz to. Očekivale su napade gladi, telesne promene, nalete emocija, ali na neke stari nisu bile spreme... 

Tokom trudnoće stopala i zglobovi otiču zbog nakupljanja tečnosti u organizmu, tako da ne treba da vas čudi ako vam omiljene cipele bukvalno preko noći postanu tesne i neudobne.

Mnogim ženama se dešava da se, i kada nisu trudne, po izlasku iz kuće pitaju da li su ugasile peglu ili šporet i da li su zatvorile prozor, a u drugom stanju.zaboravnost i rasejanost postaju svakodnevica. Ne brinite ako počnete s mukom da se prisećate najbanalnijih stvari, to će proći kad stigne beba..

U poodmakloj trudnoći, kada vam stomak poprilično naraste,trebaće vam nešto više vremena da nađete udoban položaj za spavanje i izležavanje, ma koliko jastuka postavile oko sebe. Kod nekih žena se tek u drugom stanju javljala potreba da spavaju na stomaku, iako im to nikada nije bila omiljena poza, a druge su zbog čestih odlazaka u toalet tokom noći, kada plod počne više da pritiska bešiku, ujutro ustajale neispavane. 

A kada smo već kod sna, mnogim trudnicama se dešava da legnu na samo nekoliko minuta, da malo "odmore oči" i da prespavaju pola dana, ali i to je sasvim normalno. Zato se opustite i dremnite kad god osetite potrebu za tim. 

Trudnoća, tvrde neki očevi koji su prošli kroz to, podseća na devetomesečni PMS, ali vi nemojte da ih slušate ni da brinete. Ne znači da ćete non-stop biti kenjkave i nervozne, ali računajte na to da će vas doticati i ono na šta inače ne biste reagovale.
foto:freestocks-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Canpol Grudnjak za dojilje beli Classic 85A je napravljen od 100% pamuka, koji ne iritira ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.730,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Jul
2024
Trudnoća
14.
Feb
2024
Trudnoća
08.
Nov
2023
Trudnoća