Trudnoća
09.08.2016.

Nega u trudnoći: Krema za telo bez strija

sponzorisan tekst

Dve najveće brige budućih majki u vezi sa njihovim fizičkim izgledom jesu višak kilograma i strije. Prvi problem rešava se adekvatnom ishranom, a drugi primenom adekvatnih kozmetičkih preparata poput MaterniCare® kreme bogate biljnim uljima i vitaminima.

Strije se lako prepoznaju, ali se tačan uzrok njihovog nastanka ne zna. Pretpostavlja se da ih izazivaju hormonalne promene i rastezanje vezivnog tkiva u koži.

Alarmantna statistika
Tokom trudnoće i nakon porođaja zbog promene nivoa hormona i mehaničkog rastezanja kože kod 70 do 90 odsto trudnica i porodilja nastanu strije.

Beba raste, stomak postaje sve veći pa se i koža mame širi zajedno sa njim. Te promene se dešavaju veoma brzo, pa ako koža nije dovoljno elastična ili hidrirana, taj rast se završi pojavom pruga.

Zato dok bebe rastu, trudnice treba da u svoje ritual nege uvrste odgovarajuću kremu. MaterniCare je sistem nege kože u prenatalnom i postnatalnom periodu sa prirodnim dejstvom fitosterola iz ulja semena badema, avokada, grožđa sa dodatkom ekstrakta nevena, vitamina E i pro-vitamina B5.

MaterniCare krema svojim blagotvornim sastojcima koji ispoljavaju umirujuće i antioksidativno dejstvo omogućava: dubinsku hidrataciju kože, regeneraciju kože, pospešuje sintezu kolagena u fibroblastima i proliferaciju, umanjuje vidljivost i dubinu postojećih crveno-ljubičastih areala atrofične kože i jača prirodne funkcije kože.

Kada i kako koristiti Maternicare®?
Negu kože je potrebno započeti na vreme, pre pojave prvih strija koje se javljaju obično početkom 6. meseca trudnoće. Kremu je potrebno nanositi dva-tri puta dnevno na predele gde je koža najosetljivija, odnosno sklona nastanku strija - predeo trbuha, bedara i dojki.

Nakon porođaja hormon oksitocin pomaže materici da se vrati u prvobitno stanje pre porođaja. Drugi hormoni stimulišu stvaranje mleka u mlečnim žlezdama i rastezanje kože dojki, te je u periodu dojenja neophodno nastaviti sa nanošenjem kreme MaterniCare na osetljive delove kože. Dužina primene kreme je individualna i zavisi od brzine regeneracije kože.

Zdrava ishrana
A negu treba da prati i uravnotežena ishrana, bogata vitaminima E i C i cinkom; svakodnevno unošenje dosta  vode u organizam i redovno vežbanje za dobru cirkulaciju.

Više o proizvodu možete pogledati OVDE. 

foto: unsplash.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno