Porodični odnosi
22.10.2021.

Dolazi hladno vreme, spremite se za druženje u kući

Bez obzira koliko su vam deca stara, druženje, nakon celodnevnih aktivnosti važno je za sve članove porodice. Reči podrške, utehe, kao i vetar leđa daju najbliži, te treba jedan deo dana posveti razgovoru, koji svima prija. No, kako su pred nama hladni i kišni dani, nije na odmet da organizujemo i neke temetske večeri i tako se zajedno radujemo večerima koje dolaze. Dobra organizacija i angažovanje cele porodice je ključ i uspeha, te evo nekih predloga koji garantuju dobru zabavu.

Veče uz porodični film


Sa dobrim filmom nema promašaja. Zamislite da, nakon dana punog obaveza, domaćih zadataka, angažmana na poslu, svi se ušuškate uz dobar porodičan film. Naravno, prema uzrastu deteta izabraćete i film, a možete odgledati i mnoge serijale. Deca će uživati u trenucima provedenim sa roditeljima, naročito ako napravite i bioskopsku atmosferu uz kokice.


Veče za društvene igre


Obično kada smo negde na odmoru društvene igre su uz nas. Njima prekraćujemo vreme, razvijamo sportski duh i porodično provodimo vreme. Zašto jedno jesenje veče u toku radne nedelje ne bi bilo baš za njih rezervisano? Ako svako dete uđe u svoju sobu i zagleda se u tablet ili telefon, a isto to urade i odrasli, onda ostaje neka praznina koju nema šta da popuni. Naravno, i za to treba izdvojiti vreme, ali je dobro i da bude neko veče namenjeno igrama poput “Pogodi ko sam”, Uno, Čoveče, ne ljuti se, monopola i slično. Napravite timove ili igrajte samostalno i svake nedelje postižite što bolje rezultate. Sportski duh treba razvijati deci od najranijih dana. Naravno, treba sve to uskladiti sa dnevnim obavezama, kojih nekada i previše ima, pa umesto da veče provedemo u igri i druženju, svi porodično čekamo da se dokopamo kreveta. No, ne može svako veče da bude tematsko, ali onda kada imamo najviše slobodnog vremena, bez obaveza van kuće dobro je da ga iskoristimo za ovakva druženja.


Veče za pantomime ili karaoke


Karaoke i pantomima izazivaju posebnu radost svih koji u njima učestvuju. Setite se samo kako je dobra zabava uz karaoke, koje dovode do suza radosnica. To je zabava u kojoj je nemoguće ne uživati.
Isto važi i za pantomime. Koliko puta vam se učinilo kako je lako da nekome objasnite neki pojam, ali baš vam i ne ide od ruke. Vremenom bićete sve bolji, ali u početku je moguće da zaista bude veče “vrištanja od smeha”. Ove, gotovo zaboravljene igre ulepšaće svako sumorno i hladno kišno veče. Najlepše od svega, prijaće svim ukućanim, i mališanima, ali i “zadrtim”tinejdžerima. 

Spontanost je takođe važna i može da izazove lepe trenutke, ali organizovanje tematskih druženja svima onima koji u njima učestvuju od velikog je značaja. Kada unapred znamo šta nas čeka, možemo se lepo pripremiti, organizovati i radovati. Sreća koju porodica stvara je nemerljiva. Ona donosi da zajednica funkcioniše na najbolji način a da se svi članovi trude da jedni druge uvesele i provedu zajedno lepe trenutke, pogotovo kada znamo da će deca za koju godinu krenuti nekim svojim putem, a ova druženja biti jedna jaka karika koja im budi lepe uspomene gde god da su. I ne samo njima, već i nama, njihovim roditeljima. 

foto:debby-hudson-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Hasbro brzi monopol E7033
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.749,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 11/05295
Mikrofon sa stalkom 11/05295
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Muzičke 22016
Orfov instrumentarijum - stočić 22016
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.269,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi