Porodični odnosi
19.04.2020.

Iako je zbog korone ovaj Uskrs dugačiji, radujte mu se od srca

Iako ste i vi kao i svi drugi još od Božića kovali planove za proslavu Uskrsa, okolnosti nalažu da ga ove godine obeležavamo u svojim domovima, u krugu najuže porodice, bez rođaka i prijatelja. Nema odlaska u crkvu, nema pričešća, ali to ne znači da ne treba da se radujemo najvećem hrišćanskom prazniku. Naprotiv. Proslavimo Uskrs u radosti i veselju.


Obucite se svečano, postavite sto onako kako priliči prazniku, družite se, kucajte se jajima i uživajte u porodičnom ručku. Podsetite decu da obavezno pozovu bake i deke, najbolje preko video poziva, i da im čestitaju praznik. Ako imate veliku familiju ili veliki krug prijatelja s kojima biste inače slavili, možete da instalirate i neku od aplikacija za grupne razgovore, pa ćaskajte kao da ste zajedno. Ne dozvolite da vam razdvojenost pokvari praznik.

Nadajmo se da će ova pandemija brzo proći i da ćemo uskoro moći da se vratimo uobičajenim aktivnostima i našim starim životima, i da ćemo nadoknaditi sva propuštena slavlja. Sada je najvažnije da ostanemo zdravi, da zaštitimo sebe, svoje najbliže, ali i sve druge.
Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

27.
Oct
2023
Porodični odnosi
31.
May
2023
Porodični odnosi