Porodični odnosi
16.10.2014.

10 jednostavnih saveta za sreću

1. Smejte se iskreno
Čarls Darvin je među prvima otkrio da izraz lica može uticati na raspoloženje odražavati ga. Smejte se i vaš mozak će reagovati kreiranjem osećanja sreće. Tako je jednostavno!

2. Isprobajte akupunkturu kod kuće, ali bez primene iglica
Kad osetite da ste pod stresom, pritisnite akupunkturnu tačku pod nazivom " iintag ", koja se nalazi između obrva, i držite nekoliko sekundi .

3. Ne živcirajte se zbog nereda
Umesto toga, posmatrajte gomilu odeće u svojoj spavaćoj sobi kao odraz vaše ličnosti. Određena doza nereda u kući može da pruži više toplote i ugodnosti nego savršeno uredan dom.

4. Podelite ljubav
Izaberite tri osobe iz svog najbližeg okruženja i recite im otvoreno koliko vam mnogo znače. Verbalizacija osećaja je mnogo snažnije iskustvo od izražavanja emocija ponašanjem, naročito među bliskim osobama.

5. Gledajte komedije
Iako još nije precizno utvrđeno na koji način smeh štiti srce, poznato je da stres oštećuje zaštitni omotač krvnih sudova. Zato, pustite komediju i zgrabite veliku činiju kokica.

6. Razmišljajte pozitivno
Pokušajte sat vremena ne pomisliti ili izreći na glas bilo šta negativno. To će vam pomoći da identifikujete razmišljanja ili tendencije koje vam kvare raspoloženje.

7. Odbacite novčane brige
Ako imate dug, napravite sve da ga vratite. Isplanirajte najefikasniji način da sredite finansije. Kada vratite kontrolu nad novcem, osećaćete se mnogo bolje

8. Nemojte biti materijalistita
Svi padamo u zamku verovanja da nam ono što posedujemo osigurava status. Zapravo, to ima obrnuti efekat. Iskustvo pokazuje da ljudi čiji život čine interesantna iskustva privlače više pažnje i divljenja od onih koji iskazuju materijalističke stavove i ponašanje.

9. Grlite voljene osobe
U nekim situacijama dela govore više od reči. Ponekad samo jedan nežni zagrljaj može ukloniti bol i tugu.

10. Okružite se mirisom zelene jabuke i krastavca
Naučno je utvrđeno da ova dva mirisa ublažavaju osećaj anksioznosti. Kupite kreme za ruke ili lice, kupke, šampone, aranžmane od suvog cveća, sveće...

foto: johngarvens.com, utahcitizennetwork.org, kristyswan.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi