Na odmoru
16.02.2022.

Stiže nam lepo vreme. Spremite se za igru na otvorenom

Sa prvim sunčanim danima uveliko razmišljamo o igrama koje sa decom možemo da realizujemo na otvorenom. Brojne su aktivnosti pred nama, koje ne zahtevaju nikakve posebne uslove, već one koje sami možemo da napravimo u svom dvorištu ili obližnjem parkiću. Za sve one koji imaju kuću, dobra vest je da mnoge od igračaka podjednako mogu da koriste roditelji i deca kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru.

Drvena ljuljaška, idealna igračka za svako dvorište


Postoje od davnina. Nekada su deci vezivali kanap na granu drveta, a u sedalnom delu stavljali jastuče. I takve ljuljaške mogle su da “lete” visoko i radovalo im se svako dete, baš kao i ovim današnjim modernim, drvenim, koje drži pamučni kanap. Ljuljaška poput tanjira laka je i sigurna za korišćenje, ne zahteva posebne uslove, a može da se koristi u kući i dvorištu. U zavisnosti od mesta i načina na koji je zakačena, mogu da je koriste i odrasli, baš kao i platnenu, čija je nosivost do 80kg. Platnena ljuljaška može da se zakači na granu, ali i drvenu gredu, zapravo na svako ono mesto koje je sigurno za takvu nosivost. Višečasovno igranje je zagarantovano za decu i odrasle koji zajedno mogu da provedu prelepe trenutke pune smeha i izazova.

Izazov kampovanja za celu porodicu


Jeste li razmišljali da povedete decu na kampovanje, ali ono pravo? U Srbiji je toliko kamping odmarališta da takvu vrstu avanture treba iskusiti. Možete poneti svoje šatore, a možete rentirati i prilkolicu ili malo konforniji smeštaj. Oni iskusniji sigurno će imati svoju kamp opremu, ali početnike nikako ne treba da obeshrabri ne posedovanje iste. Bitno je da detetu nabavite njegov šator za igranje, više zarad atmosfere i igre, a  svakako da sa vama prespava noć. Deca će biti oduševljena jer će po ceo dan biti u prirodi, uz brojne aktivnosti koje okolina pruža. Svaki naredni izlazaku prirodi neće moći da prođe bez dečijeg šatora i uživanja na otvorenom. To i ne treba da čudi pošto mnogi današnji roditelji, u vreme kad su bili deca razvlačili su ćebad kako bi se igrali u kući. I danas često ćaršavi imitiraju šatore. Bez ili sa drugarima, oni garantuju vrhunsku zabavu deci i odraslima. Mali je procenat ljudi koji voli da kampuje, ali je veliki broj dece koja uživaju u igri sa šatorima i tunelima. Uz njih je svaki izlazak u prirodu posebna vrsta uživanja. Značajnu ulogu imaju i na plaži, kao zaštita od sunca i mesto igranja i odmora za najmlađe. 

Pored klasičnih šatora, deca obožavaju i tunele, često omiljenu igračku u svim igraonicama. Tuneli daju posebnu draž svakoj igri, naročito u zatvorenom prostoru. Roditelji uz njih posebno podetinje pa se zato i odlučuju da mališanima nabave šatore i tunele za kuću i dvorište.

U slučaju da imate bebu, neizostavna igračka za sve vremenske prilike su podloge za igru. One omogućavaju konfor i roditeljima i deci bez obzira gde se nalaze. Ako ste u prirodi, obavezno je ponesite. Dok se vi opušteno kupati u moru, vaša beba će se igrati na plaži. Dok svi zajedno uživate na kampovanju, njoj neće nedostajati prostora za igru. Takođe, možete poneti drvenu ljuljašku i zakačiti na obližnju granu.
Izgovora za ostanak kod kuće nema kada dođe lepo vreme. Svaki vikend može biti neka lepa akcija u prirodi, naročito na planinama i u banjama. Lepotu naše zemlje treba iskoristiti aktivnim odmorom i kod kuće, u sopstvenom dvorištu. Bitno da se diše punim plućima i naravno uvek prave igračke imaju uza se.

promo tekst
foto:kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Klackalice P-0153
Klackalica Puž P-0153  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Feb
2018
Na odmoru
27.
Jan
2018
Na odmoru