Putovanje
28.02.2022.

Najlepše je zimovanje u martu

Iako još uvek traje, možemo reći da je ova zima poprilično blaga. Svega par dana snega u gradovima širom Srbije, poneki pravi hladan zimski dan, u najvećem slučaju temperature u plusu. Da li se klima menja ili je takav period naišao, o tome će stručnjaci. No, gledano sa aspekta dece i roditelja, beg u planine da bi se osetili čari zime je neminovan.

Ne skijate? To nije razlog da mart ne provedete na planini


U slučaju da volite planinu i sneg, birate uglavnom januar i februar za posetu planini. To nije ništa neobično kada se uzme u obzir činjenica da zimska sezona na domaćim planinama kreće sredinom decembra meseca, kada mnogi zaposleni svode poslovnu godinu i nisu u prilici da putuju. 
Kada krenu praznici i zimski raspust, za sve one koji imaju školarce, prva dva meseca u toku godine je logičan izbor posete nekoj od zimskih odmarališta. No, ima i onih iskusnih, koji svesno preskoče ovaj period gužvi i biraju mart za odlazak na neku od planinskih lepotica. 
Onima koji skijaju, najčešći izbor je Kopaonik. Razlog je jasan. Ni jedna druga domaća planina ne može da ponudi toliko kilometara staza i zagarantovan sneg do maja meseca, pa ako ste ozbiljan skijaš i od svoje dece to želite da napravite, svaka druga domaća destinacija može da posluži samo kao vikend varijanta.

Osetite čari skijanja koliko god da imate godina!


Sa malom decom lepo je otići bilo gde, nadisati se svežeg vazduha, ali i iskusite nezaboravne trenutke. Činjenica je da oni koji uživaju u skijanju, vole da osete adrenalin. Za njih je ovaj sport mnogo više od običnog spuštanja niz stazu. Oni ne mogu da opišu osećaj koji imaju dok se žičarom penju na neki od vrhova, baš kao ni onaj dok su na njemu. Tako blizu sunca, okruženi belilom snega, sa divnim pogledom u beskraj, u lepotu Srbije i moćne predele koje je priroda stvorila. A, na kraju i taj divan osećaj škripanja snega pod skijama. Divan je i u momentu kada savladavate stazu, bilo onu laku plavu ili crnu najtežu. Jednako je moćan osećaj i kada skijaš sebe kuraži da savlada svaku sledeću prepreku, jer i u tome ima lepote, koju ovaj sport pruža. Traži da se nadmećete sami sa sobom, da “kradete” od onih iskusnih veštinu i tehniku kako bi vremenom postajali sve sigurniji i bolji skijaši.
Skijaju deca od dve godine, ali i bake i deke zašle u osmu deceniju, svako nekim svojim tempom. Nikoga ne treba forsirati, ali ako u odraslima postoji potreba za ovim sportom, deca neminovno od najranijih dana uspešno savladavaju tehniku i već za par dana postaju skijaši koji uspešno skijaju na svim stazama. Vremenom, postaju samo još bolji i sigurniji u sebe. 
Čak i ako stariji iz nekog razloga ne žele da skijaju, deci treba omogućiti da uživaju u ovom sportu. Na raspolaganju je veili broj iskusnih instruktora,sa kojima se lako dogovorate u vezi sa svim detaljima.

Neka skijanje bude na vašoj “to do” listi baš ovog marta i to baš na Kopaoniku


Ako nikada niste stali na skije, a to vam je velika želja, predlažemo da to iskustvo doživite baš ovog marta. Razloga je više:
Nema gužve ni na stazama ni uopšte na samoj planini. Ne čekate redove na žičarama.
Lakše ćete naći smeštaj na samoj stazi, što je veliki benefit za sve skijaše
Dani duže traju, žičare duže rade
Više je sunčanih dana pa možete i da dobijete boju i da uživate u toplim sunčevim zracima. Samim tim je prijatnije nego skijanje po magli, snegu i jakom vetru
U zavisnosti u kom period meseca ste na planini, možete i uštedeti na ski pasu.
Posle skijanja i dalje možete vreme provoditi na otvorenom jer je prijatno
Vazduh je čist, a vi srećni i zadovoljni

Birajte smeštaj na samoj stazi


Možete da odsednete bilo gde, ali da bi zimovanje uz skijanje bilo i uživajte, birajte smeštaj na samoj stazi. Oni iskusni skijaši najbolje znaju koliko je važno, pogotovo kada ste sa decom da smeštaj bude u neposrednoj blizini staze. Ne stavljate skije u auto pa do početka žičare niti pešačite sa sve skijama i ne slušate decu kako vam se žale jer pešačenje sa skijama na leđima ili nogama zna da potraje.
Mnoge vile u samom centru planine, baš kao i hoteli nemaju benefit za skijaše koji pruža Vila Jezero. Od momenta od kada su vam skije na nogama i vi ste na stazi i to Malo Jezero, onoj plavoj, idelanoj za skijaše početnike. Nalazi se u samom centru i u njoj možete i da rentirate skije. Skijašnica se podrazumeva, pa pre nego uđete u topli i konforan apartman, ne razmišljate o opremi. Pored skija, na raspolaganju je i snowboard oprema. U slučaju da imate svoju opremu, kojoj je potreban servis i za to će se oni pobrinuti.
Vila Jezero ima 18 apartmana predviđenih za smeštaj do četiri osobe, kao i svoj parking prostor. Kako je relativno nov smeštaj i u apartmanima je sve novo, čisto. Sam smeštaj omogućuje konfor, izdvojenu spavaću sobu, ali i dobar internet, veliki televozor, prostor za rad i druženje.

I za one, koji razmišljaju o produženom vikendu, Vila Jezero je idealno rešenje. Ušuškana na stazi, a opet u samom centru, na dohvat kafića, restorana, banke, prodavnica. Popodne vreme možete upotpuniti sankanjem jer ste na stazi pa je zagarantovana zabava bez mnogo muke, a veče opet nas kijanju jer Malo jezero je i noćna staza. U neposrednoj blizini je i bob na šinama, još jedna aktivnost u kojoj deca uživaju. 
Nemojte zaboraviti da ponesete društvene igre, kojima možete upotpuniti veče.
U Vili Jezero sami pripremate hranu i za to su vam svi uslovi obezbedjeni. 
Kopaonik je živ preko cele godine te Vila Jezero, koja ima ima ukupno 18 apartmana radi 365 dana u godini. Možete je posetiti kad god vam odgovara i podjednako uživati u letnjim i zimskim čarolijama. Od nje vam je sve na dohvat ruke, a više o smeštaju i kompletnoj ponudi pogledajte OVDE 

U nastavku je i video, koji detaljnije opisuje Vilu Jezero.

 

Kopaonik nije samo planina za skijaše


Iako je zimi Kopaonik asocijacija za iskusne skijaše, ovo je planina koja pruža lepe svima kojima boravak na planini prija. Veliki broj blagih staza omogućava i lepe šetnje, a mart i april su idealni za tako nešto. Kombinacija sankanja i šetnje upotpuniće svačiji dan bez obzira na uzrast, a uz čist i svež vazduh, i sunčanje je zagarantovano. Šta više poželeti od zimovanja?

promo tekst
foto: arhiva Vila Jezero

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Strategija. Ekonomija. Planiranje. Iznenađenje. Osvojite celu Evropu, predvidite protiv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.550,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Edukativne 90706
Drveni razboj   Uz pomoć ovog seta deca mogu da nauče ovu staru veštinu -...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.140,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno