Na odmoru
24.06.2014.

Pođite u Đoparoš, biser mađarske južne ravnice

Sa svojom lekovitom toplom vodom banja Đoparoš, poznata kao „Biser Nizije“, je pravo mesto za umornu dušu i telo. Ima tradiciju dužu od 100 godina, a njene lekovite vode, bogate natrijumom i jodom, pogodne su za lečenje ginekoloških, kožnih i nervnih bolesti. Posle odmora u lekovitim vodama ove banjske lepotice vratićete se osveženi, zdravi, podmlađeni.

U sastavu banje je i jezero Đoparoš koje je u letnjim mesecim pravi raj za ljubitelje veslanja i kajaka, a banjski kompleks poseduje i centar za rekreaciju, koji nudi raznovrsne sportske i fitnes usluge. Nekada su ova jezera zvali čudotvornim, jer je njihova voda pomagala bržem lečenju rana. Milioni turista uverili su se u njenu lekovitost.

Lekovita svojstva vode

Banja Đoparoš je udaljena oko 75 kilometara od graničnog prelaza Horgoš i oko 270 kilometara od Beograda. Ova banja spada u najatraktivnije banje u Mađarskoj jer raspolaže sa 13 bazena, osam otvorenih i pet zatvorenih, a gosti imaju mogućnost korišćenja i medicinskih, fitnes i velnes usluga.

Termalna voda u ovoj banji je od 1999. godine proglašena za lekovitu, izvire na dubini od 670 metara i dostiže maksimalnu temperaturu između 40 i 50 stepeni Celzijusovih. S obzirom da je kategorizovana kao banja “A” kategorije čuvena je kako u Mađarskoj, tako i van njenih granica.

Prirodna alkalno-hidrogenkarbonatna voda blagotvorno deluje na mišiće kod reumatskih oboljenja, povreda i postoperativne rehabilitacije, a preporučuje se i kod ginekoloških oboljenja. Ublažava razdražljivost centralnog nervnog sistema, simptome nastale usled stresa, a leči i nesanicu, kao i alergijske reakcije. Odmah po dolasku u ovu lekovitu oazu, shvatite zašto banju Đoparoš zovu "pravim rajem za umornu dušu i telo".

Na nižoj temperaturi (ispod 34°C) deluje smirujuće na upale, a na višoj temperaturi (36°C) doprinosi opuštanju zategnutih mišića. Udisanje isparenja vode pospešuje iskašljavanje naslaga u disajnim organima.

Vodeni i zeleni raj

Banjski sadržaji organizovani su u tri celine: vodeni park, deo za lečenje i predivni zeleni park koji se prostire oko jezera.
Kupalište na obali jezera Đoparoš ima tradiciju dugu više od 100 godina. Prostire se na 20 hektara okruženih šumom.
O sjaju prošlih vremena svedoči simbol kupališta – vodotoranj iz 1925. godine. Danas renovirana zgrada nekadašnjeg kupališta služi za preventivno očuvanje zdravlja i rekreaciju.

Jezero je pogodno za vožnju čamcem i pedalinama, a pored njega se nalazi niz bazena koji pružaju neverovatan doživljaj deci i odraslima. Na obali su sportski tereni za tenis, odbojku i mali fudbal. Tokom letnje sezone priređuju se razne manifestacije zabavno – kulturnog karaktera. U banji Đaparoš svake godine 20. avgusta održava se Evropski praznik hleba, na kom se u luci pekara izlažu najukusniji proizvodi.Mađarski pekari prikazuju posetiocima tradicionalni hleb i langoš koji se peče u peći, a mogu se videti i srednjovekovne pekarska oprema i odeća. Tu su i neizbežne mađarske čarde.

U ponudi avanturističkog parka su Sauna – park u okviru kojeg se nalazi osam klasičnih i specijalnih vrsta sauna (finska, parna, aroma, fototerapijska, infra sauna, sauna sa kamenjem...), terapija svetlom, danarijumi, penušavi đakuzi bazen, bazen za rashlađivanje, terasa za odmor i masaže.

Ovo je mesto gde ćete sigurno uživati i osećati se kraljevski. Ako još niste odlučili gde da pobegnete tokom vrelih letnjih dana, ovaj biser mađarske južne ravnice je pravo mesto za vas. Pozovite Turističku agenciju „Carpe Diem Travel”, UHVATITE DAN I PUTUJTEEEEE!
www.carpediem-travel.rs

U okviru ponude koju smo pripremili za Vas na raspolaganju imate 4 paketa. Odaberite onaj koji Vama najviše odgovara.
PAKET 1 – Leto u banji Đoparoš
PAKET 2 – Harmonija u paru
PAKET 3 - Odmor radnim danima u banji Đoparoš
PAKET 4 - Akcija za penzionere

Leto u Banji Đoparoš do 31.08.2014

Cena obuhvata:

-3 noćenja u komfornoj sobi
-bife doručak
-večera sa švedskog stola ili sa menija

Poklon:

2 ulaznice (po osobi) u Banju Đoparoš Akvapark, Medicinski i Wellness Centar: hotel Vam omogućava narukvicu za celodnevni ulaz, petkom i subotom noćno kupanje.

1 sat vožnje biciklom – GRATIS. Upoznajte okolinu i njene znamenosti na dva točka!

Ostale usluge:

-besplatno korišćenje teretane u banji
-mogućnost iznajmljivanja sportske opreme (bicikl, bilijar, pikado, stoni tenis, stoni fudbal)
-besplatan internet
-besplatan parking
-dečja igraonica

Poštovani putnici,

zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili da se upoznate sa našim programima putovanja.
Carpe Diem Travel d.o.o. je privatna turistička agencija, mala, ali odabrana ekipa.

Misija   je da svojim gostima pružimo visok kvalitet usluge, nezaboravne doživljaje, upoznamo ih sa kulturno-istorijskim i zabavnim sadržajima kraja u koji putuju.

Sedište agencije je u TC City passage u Beogradu.
Tel.011-7700-245, 062-262-278
Rado Vam stojimo na usluzi i svako dobro želimo!
Specijalna letnja ponuda „Dunav osiguranja“

Od 5. juna pa do 15. septembra, „Dunav osiguranje“ nudi posebne uslove prodaje paketa putnog i putničkog zdravstvenog osiguranja.
Osiguranicima koji zaključe ugovor o putničkom zdravstvenom osiguranju za poslovna ili turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 30 dana odobrava se popust od 10 odsto na premiju.
Dodatne pogodnosti:
-   deset odsto popusta na cenu međunarodne karte osiguranja, tako da zelena karta košta samo 1.800 dinara
-   petnaest odsto popusta na premiju osiguranja pomoći na putu, s početkom trajanja osiguranja u akcijskom periodu
-   petnaest odsto popusta na premiju osiguranja kuće ili stana i stvari u domaćinstvu, s početkom trajanja osiguranja u akcijskom periodu.
  Kontakt centar Dunav osiguranja 0800-386-286.

Celokupan tekst o pogodnostima kompanije Dunav pogledajte OVDE

foto: banje-jarmoluk-pixabay-opt
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno