Blog
06.05.2021.
Autor: Aleksandra Lisinac

Iskoristite maj mesec za brojne aktivnosti koje vam mogu ulepšati dane

Stigao je mesec maj i na samom početku, sudeći po sunčanim danima, obećava lepo vreme. Skinućemo konačno zimske jakne i izvaditi iz ormara letnju garderobu. Dobro bi bilo i da unapred isplaniramo aktivnosti koje porodično možemo realizovati na otvorenom. I dalje je situacija sa Covid-om zabrinjavajuća pa je dobro da nam makar vreme dozvoljava da budemo u prirodi i družimo se. Aktivnosti su razne, od mogućnosti da idemo na izlete i roštiljamo do ozbiljnih planinarskih tura i kampovanja. Ne može se sve u jednom mesecu, ali je baš maj dobar da se takve aktivnosti započnu i kasnije neguju jer, priznaćete nema mnogo takvih meseci u kojima nas sunce miluje i zove da se uz njega budimo na otvorenom.
Ima među nama i onih koje vreme vole da provode u šopingu, kao i na raznim svetskim destinacijama. Maj je oduvek bio idealan i za takve aktivnosti, samo ovaj ne može baš čvrsto da nam obeća dobar provod, a da nam život ne iskomplikuje. 
Roditeljima školaraca predstoji finiš još jedne školske godine koja je možda njihovoj deci, umesto znanja podarila rupe koje će zauvek ostati prazne ili će naknadno morati u toku obrazovanja da ih na teži način popune. Treba i školarci da ga ozbiljno shvate, to je uvek mesec odluka, jurenja ocena i borbe za svaku od njih.
Neki od nas će u ovom mesecu doneti odluku vezanu za odmor na more. Prva polovina meseca će nam proći u iščekivanju a u drugoj već možemo da planiramo letovanja. Da li će se moći i kako bez vakcine na put, pod kojim uslovima i koliko će sve to, na kraju da košta? I to će nam uskoro biti jasno.
Koje su tu nama odluke važne, i zapravo koliko su one važne? Šta nam od njih zavisi? Ako ne odemo na neki izlet, nije smak sveta, ali jeste manjak iskustava. Ako ne odemo na more, preživećemo, ali ne bez posledica jer mnogima nije more sunce, plaža i ispijanje pića već znak slobode, izbora, onoga što nam u prethodnih petnaest meseci najviše nedostaje.
Ako je suđeno da maj mesec bude mesec odluke, neka one budu isključivo u korist svake porodice a s ciljem da se zdravo hranimo, da zdravo živimo i da uživamo u onom što imamo. 
Tenzija nam nije strana, ali ćemo je smanjiti ili skroz eliminisati ako nađemo pomirljivo rešenje poput brčkanja u nekoj od naših termalnih voda, planinarenja na nekoj od domaćih planina, kampovanja u nekom od domaćih kampova ili u sopstvenoj režiji. Dobra organizacija je ovde presudna. Zato smo odlučili da vam u tome, koliko je u našoj moći pomognemo i to tako što ćemo maj mesec posvetiti temama koje nas motivišu da dan provedemo na otvorenom, deci spremimo zdravu užinu, pokrenemo sportski duh kod svakog od nas i negujemo poseban odnos sa decom.
Nadamo se da ćemo bar malo u tome i uspeti, a dok naši tekstovi ne počnu da zauzmaju svoje mesto u online magazinu, uživajte u Đurđevdanu.
 

Autor: Aleksandra Bogdanović, osnivač www.decjisajt.rs

 

slika:activeforlife.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno