Blog
16.06.2014.

Dobro došli na naš novi, redizajnirani sajt

Dragi naši,
Posle godinu dana postojanja magazina, odlučili smo da uvedemo neke novine, saslušamo Vaše želje i približimo vam se na još jedan lepši, bolji način, kako bi smo svi zajedno uspeli da odgovorimo na sve izazove roditeljstva u Srbiji. Odlučili smo da uvedemo kategoriju „ Bebi kuvar“ jer zabrinuta mama uvek traga za nečin novim za svoje mališane u želji da će im pripremiti najzdravije obroke na svetu. Uveli smo i kategoriju „Problematično ponašanje“ jer smo svakodnevno svedoci istog. Daćemo sve od sebe da vam se dopadnemo i postanemo vaša svakodnevna navika.

Znamo da mnogi roditelji strepe ovih dana zbog Male mature. Strepe i roditelji starije dece zbog upisa na željene fakultete. Ne mogu vam reći da se opustite, jer i sama sam roditelj, i retko kada sam opuštena. Mogu vam samo reći da mislite pozitivno jer će vam sigurno biti lakše, da opustite mališane nakon testiranja, možda ih počastite sladoledom, šetnjom, zagrljajem. Ipak oni nose najveće breme, i oni su tvorci svoje sudbine. Mi smo tu da učinimo sve da im pružimo odgovarajuća sredstva da se ostvare na željenom putu. Ako nismo u prilici da to učinimo onako kako oni žele, ne treba da se sekiramo, jer oni vredni, uporni će pronaći načina da sami sebe pokrče put. Neki će možda imati više sreće, neki manje, ali i to je pod zaštitom sudbine. Prosto na neke stvari ne možemo i ne treba da utičemo. Ko kaže da treba sve da im pružimo na dlanu? Gde je tu njihova borba, uživanje kad naprave uspeh? Gde piše da roditelj mora da kupi poklon za odličan uspeh, za sve petice, za upis u školu, fakultet?
Sigurno da treba da ih povremeno obradujemo znakom pažnje, poklonom kojim im kažemo da ih prihvatamo takve kakvi jesu, da cenimo njihov trud, ali to može biti i ukusna torta, i izlet, i neki kurs, učenje veštine, a ne skupoceni poklon tipa telefon, tablet i sl. Uostalom, oni ako se potrude sebi sami to mogu priuštiti. Mi treba da ih ohrabrimo da to učine. Mašta roditelje je beskonačna i sigurna sam da svako od nas ima ideju kako može da motiviše mališane.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno