Zdravlje
18.10.2019.

Zdrava voćna užina je idealan izbor za školarce. Deca će je obožavati

Odlazak u školu, kako za učenike, tako i za roditelje, sa sobom nosi pitanje šta će dete jesti dok je van kuće. Kako bi što lakše podneli višesatno sedenje u klupama i marljivo učil uz punu koncentraciju, za školarce je užina veoma važna. Međutim, svakodnevna priprema obroka koje dete trea da nosi sa sobom ume da bude veoma težak zadatak, posebno kada želimo da ona bude zdrava i hranljiva, a detetu ukusna i primamljiva.


Zbog toga smo odlučili da anketiramo nekoliko mama i tata i pitamo ih šta oni svaki dan pakuju svojoj deci za užinu. Evo odgovora:

  • „Uglavnom ujutru spremim neki sendvič, jabuku ili bananu i vodu“.
  • „To mi je svaki dan veliki problem. Znam da je mom dečaku potrebna energija kako bi savladao sve školske obaveze, zato u njegovoj torbi uvek ima voća i čokoladica“
  • „Svako jutro spremam smuti, jer moja ćerka samo tako jede voće. Baš mi je dosadilo“.

A pitali smo i njihovu decu – učenike nižih razreda šta bi oni voleli da nađu u svojoj školskoj torbi, za vreme velikog odmora. Oni kažu:

  • Sok
  • Čokoladu i sok
  • Neki sok i grickalice


Svi roditelji naglašavaju da je voće obavezan deo obroka za decu u školi, a deca, očekivano, priželjkuju sok i slatkiše. Želje i potrebe se često razlikuju, posebno kada je zdrava hrana u pitanju. Zato imamo „Nutrino sokiće“ koji će zadovoljiti potrebu dece za sokićima i „Nutrino piree“ – zdravu voćnu užinu koja je deci potrebna svakog dana.


„Nutrino pirei“ su dostupni u raznovrsnim kombinacijama voća, sa žitaricama, keksom, sirom ili pavlakom, a deca ih jednostavno obožavaju i zbog ukusa i zbog praktičnog pakovanja. Proizvode se u mekanoj „pauč“ ambalaži, pogodnoj za konzumaciju van kuće, a i sam zatvarač ovog pakovanja omogućava lako korišćenje, ponovnu upotrebu i sprečava curenje. Ovo je idealna opcija za sve mame i tate koje žele da njihovi školarci konzumiraju zdravu užinu, koja je ukusna i primamljiva.


„Nutrino sokići“ napravljeni su od prirodnog i sočnog voća strogo kontrolisanog kvaliteta, proizvedeni po specijalnoj tehnologiji koja čuva prirodan i slatki ukus voća. Aroma je zaista mnoštvo – od svima omiljene sočne jabuke, jagode, dunje, do voćnih mikseva. Ovi sokići su dostupni u kartonskom tetrapak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti, koja bi inače uništila vitamine i druge hranljive materije u proizvodu. Još jedna dobra stvar je i što su pakovanja zgodnih dimenzija pa s lakoćom staju u pregrade đačkih rančeva.

Uz „Nutrino junior“ program priprema zdrave voćne užine postaće jednostavan zadatak, a ujedno će i želje vašeg deteta biti zadovoljene!
Promo tekst
Foto: Nutrino, firstquotehealth.com, rouxbe.com, freepngimg.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno