Blog
26.06.2014.

Dečiji rođendan, a što ne bi moglo ovako?

Ovih dana prolazili smo Košutnjakom i primetili ogroman broj odraslih i dece kako uživaju igrajući se po kiši. Ona je rominjala, ali svakako nije zaustavila sve njih koji su želeli da proslave rođendan.
Kiša izgleda da nam je postala čest gost na koga ćemo morati da se naviknemo. Bilo bi lepo da se naviknemo da malo više vremena provodimo u prirodi.
Moja porodica svaki slobodan trenutak koristi da uživa u lepom vremenu i mogućnostima koje se nude. Zato smo i prošle i ove godine, u „našem dvorištu“ u Šumicama na Voždovcu organizovali proslavu rođendana našoj starijoj ćerci. Ona je prerasla igraonice, još uvek mala za neke drugačije izlaske, pa smo u subotu okupili svu decu iz odeljenja, a i naše prijatelje na klupici iza zgrade. Mi imamo tu privilegiju da živimo u šumi, ali sigurna sam da čak i da je malo dalje, ne bi smo pravili problem.


Svaki put činim sve da obradujemo naše šmizle, da rođendani budu drugačiji, da ih iznenadimo. Ovaj put zapravo iznenadili smo i decu i matore. Svakom sam u sms poruci napisala koju boju majice da obuče, pored toga što je obavezan dolazak u patika bio. Znam, uvek je tako kad se ide na neki piknik, ali ovaj put je moralo biti drugačije. Želela sam da se mi matori igramo, ali ne ono ko ustane pa možda da se igra, već nema hrane i pića, osim vode, dok se ne izigramo. Neka izgladne, nek budu umorni, ali zamislila sam da se podelimo u dva tima, da navijamo, vrištimo, guramo se.
Pozvala sam momke iz jedne škole sporta i pristali su njih dvojica da nas organizuju-jedan decu, drugi roditelje. Nekako, kako to uvek biva, ne mogu svi da dodju, ali ovo malo nas što je bilo, uživalo je. Boćanje, poligon, klikeri, skakanje, odbojka, frizbi. Da, jedan difovac je konstano bio sa nama, sudio, svirao u puštaljku, pomagao.

Dva i po sata akcije, mnogo osmeha na licu, prljavih ruku i baloni ispijene vode. A deca, ona su tek užiavala. Vukla konopac, igrala košarku, fudbal, poligon. Njima je izgledao rođendan kao pravi trening sa mnogo smeha, borbe i uživanja.
Kako smo tih dana suprug i ja na svojim poslovima preterivali u radu, odlučili smo se da pozovemo ketering. Ne, mi nismo od onih kojima novac preliva, ali kada kupite materijal, potrošite struju i dragoceno vreme koje i ovako nemate, verujte da je odličan izbor. Još vam donesu na traženu adresu. Uz to tople mini pice, korpice i razni drugi slaniši krasili su našu trpezu u prirodi. Roštilj je isto stigao vruć, planiran u tri sata popodne da se sva izgladnela usta nahrane, okrepe, osveže, a onda svi i dalje uživamo  u lepom danu.
Rezime: Naš rođendan je trajao više od 5 sati.  Mi smo se osunčali,  izigrali, umorili. Nikom nije bilo dosadno. Nikom nije isprljana haljina, a svi su bili prljavi. Niko nije zakerao, i nikome ništa nije zafalilo. To što je možda nekome lepše u klimatizovanom prostoru, to može da bude njegov izbor za ovakve akcije. Mi smo iskoristili lepo vreme, želju svih nas kancelarijskih miševa da budemo na otvorenom, jedemo prstima i plastičnim priborom i da jednostavno uživamo.
Malo smo i uštedeli, jer još uvek prirodu nisu počeli da nam rentiraju. Deca nisu imala animatore da ih šminkaju, već one da ih razigraju.
Sve u svemu, naše dete je bilo zadovoljno. A mi svi zajedno sa njom, i stari i mali smo se prelepo proveli. I šta nam je više u tom trenutku bilo potrebno za veliki osmeh na licu? I generalno, za jednu ovakvu akciju?. Otkriću vam tajnu, samo malo dobro volje
p.s. Nije sve u novcu, ima nečeg i u maštarijama. Sigurna sam da svako od nas može da organizuje dobru zabavu za pamćenje i sebe zaštiti od velikih stresova. Kad vam neka ovakva akcija padne na pamet, raspitajte se o keteringu u vašem gradu. Mi vam kažemo da probate Naninu kuhinju. Bićete prezadovoljni.
Nanina kućica  priprema, poslužuje i isporučuje hranu za sve Vaše događaje. Po Naninim receptima sa puno pažnje i ljubavi spremaju se najukusnije đakonije. Veliki izbor kvalitetnih domaćih torti, kolača, slaniša i salata. Samo za posetioce www.decjisajt.rs, popust od 10% na ponudu koju možete pogledati OVDE. 
Za sve informacije i konsultacije telefon

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno