Moj dom
15.09.2014.

Kakav je radni sto potreban vašem prvaku?

Ako još niste obezbedili radni sto za vašeg prvaka, Dečji sajt vam otkriva o čemu morate voditi računa kada budete opremali njegov radni kutak.

Potreban je dovoljno veliki radni sto, sa što više fioka na točkićima i polica ispod i iznad njega, koje su detetu lako dostupne a koje mogu bez problema da se razmeste po sobi. Komade nameštaja ne moramo da ređamo pravilno, čak je poželjno uneti dozu kreativnosti u postavljanje, naročito kad su u pitanju manje podne i zidne police za knjige i igračke.

Radni sto ne mora da bude klasičan. To može da bude i radna ploča okačena na zid, ili oslonjena na nogare i ormariće. Ni radna ploča ne mora obavezno da bude pravougla, dozvoljeno je isecanje i zasecanje u raznim krivolinijskim oblicima - što omogućava pravilnije sedenje a i razbija monotoniju. Međutim, zbog uzrasta deteta bilo bi dobro da ivice stola budu zaobljene.

Preporučuje se maksimalna veličina koja može da se postigne u prostoru, jer ćete u jednom trenutku na sto verovatno postaviti i monitor kompjutera ili laptop. U tom slučaju može da se napravi i dodatna radna ploča, koja se po potrebi izvlači ispod osnovne, i tako dobija veća radna površina.

Kombinovanje boja i materijala samo je pitanje mašte i ukusa - puno drvo, univer, medijapan, sve je to dostupno u širokom dijapazonu boja, tekstrura i završnih obrada.

Pozicija stola se određuje prema prirodnom izvoru svetlosti. Najbolje je da bude pored prozora, postavljen tako da svetlo pada sa strane sa koje ne stvara senku dok dete piše i crta.

Dečji sajt

foto: flatideas.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno