Deca
31.07.2023.

Treba vam ranac za prvake? Kupovina nikad lakša ako primenite ove savete

Poslednjih mesec dana raspusta je pred nama. Neki mališani će prvog septembra po prvi put da sednu u školske klupe. A oko njih prava drama, od onoga šta će prvog dana škole da obuku, do toga da li se školska torba slaže sa jaknom. Pitanja su mnoga, a odgovori jednostavni, samo je potrebno da se roditelji opuste i prepuste. Prvi septembar će sigurno doći, zato nema razloga da ga dočekate nervozni i iscrpljeni.

Za početak, važno je znati, nije svejedno da li ste roditelj devojčice ili dečaka, bar kada je priprema za polazak u školu u pitanju. Takođe, uzbuđenje je na vašoj, a ne na strani Vašeg deteta. Vi ste ti koji odlučuju, ali treba da uvažite i mišljenje deteta. Pretnja, ucenjivanje i ponižavanje nije način da pokažete detetu da vam se njegov izbor ranca ne sviđa.
No, da se sve ovo ispisano nebi ticalo Vas, već nekog drugog roditelja, rukovodite se sledećim načelima:

Ranac za devojčice nije samo deo školskog pribora, već njen modni trend


Neke devojčice su u svetu čarolija, obožavaju crtane junake, posebno princeze koje maštaju da budu kad porastu. One vole igru i priče sa srećnim krajem. Poprilično su nežne. Neretko će izabrati ranac sa likom Barbie, Frozen, Minnie Mouse. Vama se to ne sviđa, radije biste da odabere anatomski ranac koji će godinama nositi, i kada crtane junake prevaziđe? Moramo da Vam saopštimo da devojčice često menjaju rančeve, baš kao i mame torbe. Svaka dvojčica ima taj „ženski gen“ pa joj je školska torba i modni detalj. Kada podvučete koliko novca godišnje izdvajate za sveske, olovke, flomastere, cena školskog ranca je zanemarljiva. Naravno, sa detetom se možete o svemu dogovoriti. Isplanirajte zajedno budžet pa se krećite u tim okvirima. Dobar školski ranac, koji treba da nosi oko 7kg tereta mora da bude kvalitetan, izdržljiv, napravljen od dobrog materijala i neretko ima jaku cenu. To je ono na šta treba da računate baš kao i na činjenicu da promena ranca nije smak sveta, svakako ćete ga menjati mnogo ređe od sezonskih cipelica.

Ranac za dečake, školska torba za udžbenike i pribor


Vi najbolje poznajete svog malenog dečaka pa unapred znate šta i da očekujete. Nemojte da vas brine njegova nezainteresovanost, pogotovo ako se u knjižari više zanima za loptice skočice nego sam ranac. On veruje u vaš izbor i radije bi da što pre ode sa drugarima da se igra, nego što gubi vreme na kupovinu ranca. Nije ovo nepisano pravilo, ali većina dečaka se trudi da zadovolji maminu želju pre nego da sami izaberu. Pernica im nekako više znači, kao i sveska, pa će se za njih lakše odlučiti. Dečaci su uglavnom i dalje željni igre, obožavaju crtane junake pa je neretko anatomski ranac za dečake u liku Spajdermena, dinosaurusa, autića. Ima i onih kojima je sport u kvri, pa za izgled ranca biraju poznate klubove poput Barcelone, Real Madrida, Zvezde. I još jedna bitna činjenica, oni nemaju nameru da menjaju ranac bar do šestog ili sedmog razreda. Njih to uglavnom uopšte ne zanima. Zato se opustite i dozvolite im da biraju, naravno nakon što se prvo vi uverite u kvalitet ponude.

Zlatna pravila za kupovinu rančeva za prvake:


1.      Pre kupovine odredite budžet koji želite da izdvojite za ranac i pernicu
2.      Napravite izbor tri ranca a onda dajte detetu da izabere jedan od njih
3.      Izgled pernice prepustite detetu, nju će svakako često da menja pa je važno da se detetu dopadne
4.      Vreća za patike i pernica ne moraju da se slažu sa rancem, a ranac ne mora da se slaže sa jaknom. Realno je da će detetu jakna u nekom trenutku omaliti a da će ranac nastaviti da nosi još koju godinu
5.      Skupe brendove uglavnom biraju majke, a ne deca
6.      Bake i deke, starija braća i sestre mogu da imaju mišljenje, ali vaš prvak donosi konačnu odluku
8.      Umesto da sate provedete u kupovini, povedite dete na sladoled, a kupovinu obavite onlajn ili u proverenoj prodavnici, kod prodavca koji će naći najbolje rešenje za vaše dete

Kada obavite kupovinu ranca i pernice, opustite se i uživajte u ostatku raspusta, jer prvog septembra i Vi krećete u prvi razred.
Srećno Vam bilo!
 
Foto:kyo-azuma-unsplash,jeremy-bishop-unsplash,markus-spiske-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Anatomski ranac Maxx Minnie Mouse California 318077
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
4.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Anatomski ranac Logic 4 u 1 Sweets 161232
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.699,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno