Moj dom
12.10.2020.

Šta sve može da nam znači “Čuvar kuće” i zašto je to sjajno ulaganje

Bez obzira da li kupujemo stan ili kuću na kredit ili smo svoj dom već otplatili, često ne razmišljamo o značaju osiguranja imovine. Zapravo, mi i ne pomišljamo o tome da je taj dom najverovatnije najvrednija nepokretna investicija koju posedujemo. Ako nije obavezno, kao u slučaju kupovine na kredit, uglavnom ne razmišljamo o osiguranju nepokretnosti. Znamo li koliko košta osiguranje doma, šta potpada u osnovno osiguranje, šta dodatno možemo da obezbedimo i zašto osiguranje smatramo luksuzom?

Osiguranje imovine obezbeđuje miran san

Ako ste u kontaktu sa nekim ko je nedavno kupio stan od 40-ak kvadrata na kredit, saznaćete da iznos koji odvaja za obavezno osiguranje spada u mesečni trošak prosečne vrednosti jedne mlečne čokolade od 300 g. Ukoliko je stan od 70m2, mesečne obavezne osnovnog paketa osiguranja nepokretnosti su u vrednosti dve čokolade od po 200 g.
Da li je novac taj koji nas sprečava da osiguramo imovinu ili možda nerazvijena svest o značaju obaveznog osiguranja?
One, koje su zadesile poplave zbog izlivanja reka ne treba ni pitati o osiguranju. Verujemo da ga imaju. Imaju ga i oni koji su iskusili požar, izliv vode iz instalacije, kao i provalne krađe. Uglavnom su se, nakon negativnog iskustva odlučili za ovaj vid osiguranja. Nije obavezno, a sve što ne potpada u obavezno mnogi smatraju luksuzom te kao takvo isključuju osiguranje iz kućnog budžeta. Međutim, kada nam se predoči iznos koji treba da izdvojimo, većina nas se pozitivno iznenadi.

Osiguranje imovine obezbeđuje i spokoj na putu

Za sve one koji često putuju i ostavljaju prazan dom, osiguranje od provalnih krađa i razbojništva omogućiće spokojno putovanje. Bez obzira da li idete na kratak ili dalek put i neko od prijatelja povremeno obilazi stan da bi vam zalivao cveće, “Čuvar kuće” je pravi prijatelj. Pokriva i lom stakla i štetu nastalu od požara koji je izazvao susedni stan, kao i rizik od udara vozila u osigurani građevinski objekat. U slučaju kada prirodne nepogode izazovu pad drveta na osiguranu kuću, dodatni vid osiguranja imovine i to pokriva.

Vi birate rizike koje želite da osigurate

Iznos osiguranja zavisi pre svega od naše odluke. Naime, rizici od kojih želimo da se zaštitimo su brojni te se treba dobro raspitati o onome što pokriva naše želje. Ako imate drage i vredne slike i druge umetnine u stanu ili koristite pomoćne prostorije u zgradi ili dvorištu koje takođe želite da osigurate, onda to i naglasite. Nije isto da li živimo u gradu ili selu, stanu ili kući pa je najbolje da za dodatne informacije kontaktirate zaposlene u Dunavu i dogovorite idealan paket za vas.
Promo tekst
Foto: dunav.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno