Moj dom
20.02.2020.

Evo kako izgleda prolećno uređenje stana iz ugla jedne žene

Ako izuzmemo ovu netipičnu zimu, sa prvim zracima sunca u martu mi žene uvek počinjemo da razmišljamo o generalnom čišćenju stana, a neretko i krečenju. U isto vreme stižu nam i kritike zbog haosa koji smo spremne da pretrpimo zarad malo osveženja i ulepšavanja životnog prostora. Ali to smo mi, spremne da zasučemo rukave, provedemo sate na internetu kako bi pronašle nešto neobično, drugačije, neku stvar kojom ćemo obogatiti naš kutak.


Ima toga na pretek, za one koji imaju veliki prostor nova komoda ili fotelja mogu biti izbor, ali za nas koji smo se savršeno uklopili u postojeću kvadraturu, dovoljno je ulepšavanje postojeće postavke. Neke će možda krevetu da ogrnu novi prekrivač ili nabave dekorativne jastuke, a neke su spremne da idu dalje u svojim maštarijama želeći da kompletno promene kuhinju.
To je već skupa igračka, često i nepotrebna. Ali, kako dosta vremena provodimo u njoj, dajući ljubav jelima koje pripremamo za svoje ukućane, ovaj prostor nam je izuzetno važan. Još ako su dnevni boravak i kuhinja zapravo jedna prostorija, razume se naša potreba da baš kuhinju ovog proleća dekorišemo.


Kaljeno staklo kao rešenje za dekoraciju kuhinje

U prilici smo da izaberemo kuhinjske pločice različitih veličina i desena, ali problem mogu da naprave fugice zbog teškog održavanja. Međutim, koliko god da je bogata ponuda pločica, za sve one koji bi moderno da oplemene svoj prostor, staklo može da bude idealno rešenje.
Ako do sada niste čuli, reč je o dekorativnom kaljenom staklu . Najlepše od svega, izuzetno je postojano i kvalitetno i lako za održavanje. Ponuda desena je neograničena jer sami birate fotografiju, a svaka od tih fotografija može biti dekor između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata. Ako volite inspirativne citate,vaš omiljeni se može naći na zidu iznad radne ploče.


Dizajneri često kombinuju pločice sa kaljenim staklom

Prednost kaljenog stakla je i što niste limitirani veličinom. Naime, možete da kombinujete staklo sa pločicama, koje su jeftinije, ali lepljenje pločica zna da se oduži i stvara prašinu dok postavljanje stakla traje nekoliko minuta, bez buke i prašine.
Cena je u odnosu na pločice veća, ali je lični pečat koji staklo daje kuhinji neprocenjiv. Ne morate da brinete za utičnice i druge otvore na zidu jer će pre izrade monteri precizno da ih izmere i obeleže. Stručnjaci kažu i da će usled sjajne površine stakla kuhinja delovati veće i da nema tog gosta koji se neće oduševiti.


Kaljeno staklo divno izgleda i u kupatilu i u dnevnom boravku

Zbog svoje atraktivnosti i funkcionalnosti kaljeno staklo zauzima bitno mesto u dizajnu kupatila. Za mnoge je kupatilo prava mala oaza mira i relaksacije, pa je ovo staklo dobar izbor personaliovane dekoracije zida ili tuš kabina.
Ukoliko je potrebno da se panoom razdvoji neki kutak stana, dobro rešenje može biti kaljeno staklo u vidu pokretnog zida. Naš predlog su i dekoracije zida, trpezarijskog stola ili slike na zidu.


Nadamo se da smo pred prolećno spremanje stana uspeli da vam zagolicamo maštu i navedemo vas na razmišiljanje o mogućnostima jeftinog dekorisanja doma. Dok puštate mašti na volju, uživajte u nekim rešenjima stakala za kuhinju koje smo odabrali za vas.
Foto: staklozakuhinje.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno