Problematično ponašanje
08.04.2019.

Suzbijte im agresiju

U nameri da zabave i animiraju kupce i posetioce, uprave tržnih centara, vlasnici pojedinih igraonica, organizatori raznih manifestacija i izlagači na sajmovima već godinama angažuju učenike i studente da šetaju i đuskaju kostimirani u maskote svojih brendova ili popularne junake iz crtaća. Većina dece oduševljeno prilazi velikim „kucama“, „zekama“, „tubama paste za zube“ i „bocama kečapa“, sa željom da se slikaju, da „bace pet“ i da razmene koju reč, ali ima i onih kod kojih maskote bude agresiju.

– Već godinama radim kao maskota na dečjim sajmovima i raznim manifestacijama na kojima se okupljaju desetine i stotine mališana, i odgovorno tvrdim da su deca sve agresivnija. Od januara do danas sam dobio više „batina“ nego za ceo život, a najgore od svega je što im ne mogu ništa. Nisu deca kriva već njihovi roditelji koji gledaju dok me njihova  osmogodišnja ćerka i petogodišnji sin šutiraju u cevanicu 10 minuta bez prestanka – priča Vladislav (24), student mašinstva iz Beograda.

Da većina dece i roditelja sa kojima se sreće nije divna i prijatna on bi, kaže, okačio svoj kostim na klin i spremio preostala dva ispita, koliko ga deli od diplome fakulteta.
– Te divne devojčice i dečaci koji mi prilaze sa osmehom i željom da se zagrlimo, da ih uzmem u naručje i podignem, da me poljube jedino su što mi, pored pristijne dnevnice, ne da odustanem. Ima zaista divnih ljudi koji su divno vaspitali decu i milih, radoznalih, neiskvarenih klinaca, ali ovi drugi su mi misterija – ističe ovaj mladić.

– Gledao sam kako mog „kolegu“, velikog belog zeku, trojica sedmogodišnjaka istovremeno guraju i udaraju s leđa u nameri da ga obore. Mame od tih malih antihrista se smeju, jedan tata viče „udri“, a zeka se jedva drži na nogama u onom glomaznom kostimu kroz koji jedva da išta vidi – kaže Vladislav i dodaje da će, čim bude imao vremena, da nađe nekog dobrog psihologa koji će moći da mu objasni šta se to desilo pa su deca postala agresivna, a roditelji nezainteresovani za to šta njihovi „anđelčići“ rade.
Ne znamo šta će mu psiholog reći, ali znamo da nije do dece. Do roditelja je!

Foto:experienceoz.com.au, melinhomes.co.uk, windsorstar.com,   

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
May
2019
Problematično ponašanje
18.
May
2019
Problematično ponašanje
22.
Apr
2019
Problematično ponašanje