Festival dojenja
19.09.2017.

Buduće mame, budite super-mame

Milena Stanić (27) porodila se polovinom juna. Nije želela epiduralnu anesteziju jer je smatrala da će joj psihofizičke pripreme kroz koje je prošla biti dovoljne da kontroliše tok porođaja i bolove, pa je rođenje njene ćerke prošlo bez ikakvih problema. Za razliku od svojih cimerki iz porodilišta, Milena nije strahovala od dojenja jer je znala da je sve što joj je potrebno naučila na prvom Festivalu dojenja koji Dečji sajt organizovao u drugoj polovini maja.
Javila se krajem jula da se zahvali, a prošle nedelje je obećala da će sa svojom Nerom, preslatkom devojčicom koja lepo napreduje zahvaljujući maminom mleku, doći na drugi Avent festival dojenja zakazan za 4. oktobar, usred Nacionalne nedelje dojenja..

Milena je samo jedna od skoro 200 trudnica koje su na prvom Festivalu dojenja naučile zašto mamino mleko nema zamenu, kako se podstiče laktacija, kako sprečiti mastitis, koji položaji su najbolji za dojenje, koliko često novorođenče treba da sisa, da li je OK nahraniti gladnu bebu na javnom mestu... Naučile su i šta i koliko treba jesti tokom trudnoće i tokom dojenja, koliko su hidratacija i oralna higijena važne, kako se boriti sa grčevima i nicanjem zubića...

O svim ovim temama, ali i mnogim drugim govoriće se i 4. oktobra, od 12 do 17 časova, u Sportsko-poslovnom centru „Šumice“, na Avent festivalu dojenja. Buduće mame koje zbog dobrobiti svojih beba žele da se suprotstave poražavajućoj statistici, po kojoj samo 13 odsto žena doji decu do prvog rođendana, dočekaće Tereza Kiš Miljković, vršnjačka savetnica za dojenje.

Svoje iskustvo sa vama će podeliti Bojana Barović, manekenka, ambasadorka Festivala, Leonina mama i supruga pevača Nikole Rokvića, a sa nama će biti i vrhunski lekari koji će odgovarati na vaša pitanja o vakcinama i obaveznoj imunizaciji, febrilnim stanjima i drugim tegobama koje se javljaju kod beba i uznemiravaju roditelje.

Kao što i sam naziv govori, generalni sponzor Festivala dojenja biće kompanija MCG, generalni zastupnik i uvoznik „Philip Avent“ pumpica za dojenje, ali i mnogih drugih pomagala koji olakšavaju život roditelja u prvim godinama detetovog života.

O lečenju matičnim ćelijama i medicini 21. veka govoriće dr Aleksandar Antović iz Kompanije „Bio save“, „Dunav osiguranje“ će predstaviti projekat „Naše dete“, stipendijsko osiguranje života, predstavnici firme „Mama natura“ upoznaće nas sa prednostima homeopatskih lekova, a medijsko pokroviteljstvo Festivalu dojenja pružiće vodeći ženski portal u Srbiji – Žena.rs.

Drage buduće mame, ovo je samo deo sadržaja koji De;ji sajt priprema za vas. Dođite 4. oktobra u SPC „Šumice“, Ustanička 125, da se družimo od 12 do 17 časova, da naučimo nešto novo i korisno, i da se dobro zabavimo,
Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta prijavljivanje obavezno. Jednostavno je... Samo kliknite OVDE i bićete registrovana učesnica Avent festivala dojenja.

Tekst i fotografije: Dečji sajt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno