Festival dojenja
15.04.2022.

Posle jučerašnjeg festivala, svaka trudnica može da kaže da je spremna uspešno da doji

U trudnoći čuda se dešavaju, pa tako i da nas danas, dan nakon završetka festivala, kontaktiraju trudnice koje su došle u SC Šumice na edukaciju dojenja. Nekad previdimo prosto dan, nekada smo ubeđene da smo u pravu i znamo šta radimo, a u stvari ta trudnoća zna da izazove kolaps u glavi i emocijama. Većina, osim fizičkih i ne primeti neke promene, koje mogu nas žene da izbace iz koloseka. Možda smo malo emotivnije, razdražljive, ali nakon festivala saznali smo da je takvo stanje normalno i očekivano. Odahnule smo, pogotovo jer smo i saznale kako je moguće uspešno da dojimo.

Avent festival dojenja, uspešan po deseti put

X jubilarni festival uživo u UVC Šumicama bio je neobičan za nas organizatore. Svesni situacije u kojoj živimo, uz prisustvo virusa, ali i gripa, preuzeli smo rizik da dovedemo veliki, ali ograničen broj trudnica i mama, kako bi smo svi bili bezbedni. Sa druge strane, po prvi put uključili smo sve one koji su online želeli da prate događaj, pre svih, buduće mame koje ne žive u glavnom gradu. One su u mnogo većem broju bile na festivalu. A naš generalni sponzor, kompanija MCG group, generalni distributer Philips Avent pumpica za dojenje i ovaj put obradovao je sve prisutne poklon paketima, a dve buduće mame blizanaca, i još tri prisutne trudnice pumpicama za dojenje. Avent pumpica je spas mnogim mamama prilikom dojenja, zato je i bilo pitanja da li i kada treba krenuti sa korišćenjem iste. Philips Avent u svojoj paleti ima kompletnu podršku za dojenje, koju je Maja Serdar, zaposlena u kompaniji i predstavila mamama. 

Zlatni sponsor, Rosa voda nije dozvolila da i jedna mama bude žedna, a svaku je ispratila sa pamučnom pelenom. Odavno je poznato da Rosa apeluje da je i svako javno mesto ono pravo za dojenje.
Čuveni zdravstveni panel odužio se jer su se ređala brojna pitanja, kako mama, koje su pratile online, tako i onih koje su uživo bile prisutne. Divna atmosfera medju panelistkinjama, koje su nesebično delile svoja znanja i iskustva. Naš moderator Ivana Markov Čikić razgovarala je sa Docentom dr Natašom Karadžov Orlić, ginekolog-akušerom GAK „Narodni front, dr Katarinom Lazić, pedijatarom neonatologom Instituta za neonatologiju, dr Tatjanom Vlašković Jovićević, psihijatrom Klinike za psihijatriju „Dr Laza Lazarević“ i Draganom Ananović, patronažnom sestrom DZ „Voždovac“. Kao stručni konsultant sve prisutne je oduševila Nacionalna koordinatorka za dojenje , dr Ljiljana Stanković, neonatolog GAK „Narodni front“, koja se iz prikrajka često uključivala da odgovara na brojna pitanja učesnica. 

Festival uvek praktično začini Vršnjačka savetnica za dojenje, Milena Popević. Svi zajedno su četiri sata programa posvetili edukaciji. Onaj jedan sat odvojili smo za sponzore i druženje sa njima. 


Da bi jedna edukacija dojenja, poput festivala, bila uspešna, a pre svega besplatna za sve mame iz Srbije, pomogla je i kompanija Zepter internacional. Oni su predstvavili samo par od ogromnog broja svojih poznatih proizvoda, a u okviru kviza znanja poklonili i trideset kutija „Ready for baby“, proizvoda koji svakoj devojci i ženi i te kako može da znači. Pored njih, stara uigrana ekipa, Alpen pharma i Mama natura sa svojim homeoptaskim proizvodima presvučenim u nova pakovanja, kao i Tosama sa čuvenim suvim krpicama i brojnim proizvodima na bazi prirodnih materijala namenjenih i mamama i bebama. Ni njihovi pokloni nisu izostali.


Dan za festival je uvek poseban dan na Dečjem sajtu. Kad on dođe, mi smo zapravo rasterećeni, jer sve ono što danima unapred pripremamo bude nagrađeno osmesima, rečima podrške i zahvalnošću učesnica, trudnica i mama zbog kojih sav uložen napor je vredan trudan.
One željne znanja, naši predavači i partneri spremni isto nesebično da podele, a mi organizatori željni da sve to jedni drugima omogućimo. Sa jasnim namerama satkana je kombinacija u kojoj su svi zadovoljni.
Mi zavesu nismo spustili jer naša edukacija živi do kraja ove nedelje na Youtube kanalu Dečjisajt i svi, koji su je propustili treba da je pogledaju jer vredni svaki minut pažnje onih, kojima je i namenjana.

Foto:decjisajt.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ram za bebin prvi 'selfie' je zanimljiv način da izložite bebinu prvu sliku sa ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.100,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Guralice 18986-17/6614
Kamion hodalica, BR6614
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno