Festival dojenja
06.04.2023.

Više od 700 trudnica i mama besplatno edukovano na XII Avent festivalu dojenja

Svaki put organizatore Avent festivala dojenja par dana pred sam događaj uhvati neko posebno osećanje. Bude to miks ponosa, jer znaju da će edukovati još par stotina mama, i malo inata da, uprkos vremenski (ne)prilikama uživo ugoste sve one željne znanja, uz veliku želju da njihovu petočasovnu pažnju i nagrade. Bude tu raznih emocija, koju nosi ona najvažnija, ljubav prema bebama, koja se ogleda u spremnosti svih učesnika da omoguće kvalitetnu edukaciju, onu koju će mame dugo pamtiti i kad zatreba izvući iz fioke sve te beleške, koje inače poput pravih štrebera spremno zapisuju na svakom festivalu. Prava je milina kada publika zna svoj cilj i ka njemu odlučno ide. Ta činjenica izaziva još jači talas sreće organizatora, dodatno i kada neko prepozna njihov trud i isti podrži, kao ovaj put Gradska opština Palilula i Centar za kulturu “Vlada Divljan”. Predivan prostor i spremnost domaćina da maksimalni užitak priušti svim prisutnim mamama i te kako je kompletno pojačalo užitak te je, pre početka, preostalo samo da pustimo program da teče svojim tokom.

Krenuli smo stimulativnim spotom dojenja generalnog sponzora, Philips Aventa, pa nakon upoznavanja sa njihovim programom nastavili sa To.to proizvodima za bebu i mamu, onim bez kojih smo sigurni da ni jedna prisutna mama neće krenuti u porodilište. 
A onda je na binu stupila i Vršnjačka savetnica za dojenje, Milena Popević, koja obično izazove oduševljenje kod svih prisutnih, kako online, tako i uživo. Milena je jasna, koncizna, iskrena. Njeno dragoceno višegodišnje iskustvo, prisutnost na velikom broju festivala i radionica uliva snagu trudnicama da istraju na svom putu dojenja. Ne kaže im da će biti lako, niti da će biti odmorne, ali im otkriva kako da se opuste i spreme za svaku situaciju. Naučila ih je danas kako pravilno da postave bebu na dojku, koji položaj da zauzmu, kako da hrane blizance, šta da jedu i piju, kako da znaju da je beba sita. Pričala je, slušala i odgovarala na brojna pitanja mama i trudnica, baš kao i učesnici Zdravstvenog panela, Doc. dr Nataša Karadžov Orlić, ginekolog-akušer, specijalista ginekologije i akušerstva, GAK „Narodni front“, Dr Katarina Lazić, pedijatar-neonatolog, Institut za neonatologiju“ Stojanka Pejčić, patronažna sestra DZ „Voždovac“ i Dr Tatjana Vlašković Jovićević, psihijatar u Polimedic ordinaciji. Prisutni lekari i patronažna sestra ni jednu mamu nisu ostavili bez odgovora. Njihovo izlaganje pratila je i upotpunila dr Ljiljana Stanković, Nacionalni koordinator za dojenje, koja insistira da svaka mama bude dobar menadžer i organizuje sve oko sebe, majku, svekrvu, muža, a ona se opusti pored bebe. 

Saznale su mame i kako da prepoznaju svoje emocije, odstrane strahove, spremno dočekaju svoje potomstvo i uživaju u roditeljstvu. Sve je lakše, kada znaju da je uz njih i dvadesetčetvoročasovno telefonsko savetovalište „Halo beba“. Ubrzo, nakon što se uspostavi uspešna laktacija, krenu i prvi zubići. Dobro je da Alpen kid ima prepoznatljivo rešenje, Dentokind, homeoptaski preparat o kome sve iskusne mame pričaju, baš kao i o kvalitetnim pelenama, koje krasi najveći broj svetski priznatih sertifikata. Bambo eko pelena bez parabena, losiona, konzervansa i drugih štetnih materija od danas je izbor prisutnih mama.
Od dana kada beba izađe iz porodilišta odgovorni roditelji brinu o njenoj sigurnosti. Zato je važno da smo se danas družili i sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, koja je demonstrirala pravilnu upotrebu auto sedišta za bebe, a na kraju druženja, u okviru „Kviza znanja“ i poklonila dvadeset iz kategorije od 0 do 12 kg. I ostali sponzori obradovali su još dvadesetak mama brojnim poklonima iz svog asortimana, koje je, nakon završenog programa Rosa ispratila sa majicom, a Philips Avent paketićem za dojenje
Sigurni smo da će sve prisutne nositi lepe uspomene sa današnjeg druženja, baš kao i mi organizatori, kojima su reči hvale i osmesi na licu prisutnih jasan znak da smo na pravom putu i da ćemo i u narednom periodu insistirati na besplatnoj edukaciji dojenja. 
Neka se mladi odlučuju na potomstvo i prirodnu ishranu, a mi ćemo biti tu, kao jedna mala podrška na njihovom putu roditeljstva, ona koja će ih dodatno ohrabriti i osnažiti da u tome i uspeju.
Puni utisaka zatvaramo XII Aventov festival dojenja i zakazujemo novo veliko druženje 1.avgusta u okviru Svetske nedelje dojenja. Do tada, za sve one koji su propustili današnju edukaciju, lepa vest. Ista će do sutra u 17h biti dostupna OVDE.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Avent manualna pumpica, set za izmazanje natural, SCF430/16
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.699,00 RSD
9.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Avent električna pumpica za izmazanje Natural 5217 rechargeable
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
25.799,00 RSD
28.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno