Zdrava ishrana
23.11.2013.

Sok od jabuke za bolje pamćenje

Sok od jabuke za bolje pamćenje

Odličan je za probavu i bolju koncentraciju i pamćenje. Najdelotvorniji je sveže pripremljen


Dugo se mislilo da je sok od jabuka piće namenjeno samo deci. Međutim, prema najnovijim naučnim istraživanjima, jabuke i od njih napravljeni sokovi, idealna su hrana kako za decu tako i za starije ljude.

Istraživači sa Univerziteta „Massachusetts Lowell“  dokazali su da konzumiranje sokova od jabuke poboljšava funkcionisanje onih delova mozga koji su zaduženi za pamćenje.
Dr Thomas Shea koji je rukovodio istraživanjima toliko je oduševljen dobijenim rezultatima da tvrdi kako će uskoro sokovi od jabuke biti prepisivani zajedno s ostalim lekovima za lečenje alchajmerove bolesti. Stručnjaci sističu da bi dve do tri čaše soka od jabuke dnevno trebale biti dovoljne za umanjivanje rizika razvijanja senilnosti u starosti.
Odličan je za dijabetičare
Sok od jabuke pomaže kod gojaznosti i dijabetesa, kardiovaskularnih oboljenja, bolesti jetre i bubrega, reumatizma, ateroskleroze, žučnih kamenaca i kamena u bubregu, hroničnog kolitisa, gihta i dizenterije. Veoma je dobar za ljude koji imaju visoku mentalnu aktivnost.
Ukoliko volite sok od jabuke, pravite ga sa korom zato što se u njoj nalazi vitamin A. Sok od jabuke sa šećerom može da dovede do gojenja i poveća rizik od dobijanja dijabetesa, pa je poželjno da se pije čisti sok. Zajedno sa mlekom i medom, odličan je za nervni sistem jer smiruje i uspavljuje.

Smanjuje holesterol, deluje antikancerogeno

Takođe, sok od jabuke značajno smanjuje rizik od dobijanja srčanih bolesti, nivo lošeg holesterola, rizik od pojave astme i bolesti bubrega i jetre, zahvaljujući kalijumu podstiče izlučivanje suvišne tečnosti iz organizma zbog čega je odličan za mršavljenje, odličan je i za osobe koje boluju od artritisa i reumatizma, poboljšava funkcionisanje i zdravlje creva sprečavajući pojavu zatvora, poboljšava varenje i eliminiše štetne materije iz organizma, a sadrži i antioksidanse koji mogu da spreče pojavu raka.
Dečji sajt

Dve jabuke dnevno za dobro zdravlje
Ako pojedemo samo dve jabuke dnevno učinili smo mnogo za svoje zdravlje. Osim obilja vode, jabuka sadrži i ugljene hidrate, dijetalna vlakna, vitamine C, A, E, B1, B2, B6, kao i beta-karotin. U njoj se krije i pravo bogatstvo minerala - kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma i gvožđa.

Tekst o skladištenju jabuka  omogućio je Greengarden, prirodni sok od jabuke. Bez upotrebe konzervansa, od zdravih i svežih plodova jabuke ovi sokovi se proizvode na severu Vojvodine, u selu Rđevica. Proizvodnju obavlja porodična firma iz vlastitih voćnjaka pomoću integralne metode, što je najbolja garancija kvaliteta. 100% ceđeni sok od jabuke idealan je za bebe, decu, trudnice, bake i deke.
Više o Greengardenu, kao I metodi pravljenja soka možete pogledati OVDE
Da naručite sok online, kliknite OVDE

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno