Zdrava ishrana
14.12.2022.

Eliksir zdravlja

„Zdravlje ulazi na usta“ kaže stara poslovica. U periodu slava i predstojećih novogodišnjih praznika često se opustimo i ne razmišljamo previše o količini masne hrane i šećera koje unesemo u organizam. Ni mi, ni naša deca nismo imuni na širok asortiman kolača i torti koje nam nude praznične trpeze - i to je potpuno u redu, pod uslovom da ne zaboravimo da istovremeno unosimo i potrebnu količinu zdravih namirnica i vitamina kako bismo ostvarili balans u organizmu.
Otkrićemo vam recept za naš tajni „eliksir“ zdravlja – sok od šargarepe, citrusa i „magičnog“ korenja koji će vam pomoći na putu do uspostavljanja zdravog balansa ishrane! 
Za naš sveže ceđeni sok odabrali smo citruse - grejpfrut, kumkvat i limun, a vi se možete odlučiti i za neke druge koji su vam dostupni. Svi citrusi su uglavnom bogati vitaminima, kalcijumom i bioflavanoidima, a mnogi imaju i antiinflamatorno dejstvo i pomažu detoksikaciju organizma.
Limun je posebno značajan za stvaranje bazne sredine u organizmu.
Šargarepa, s druge strane, je koren bogat brojnim vitaminima, magnezijumom, kalijumom, fosforom, a posebno su bitni vitamin A i beta karoten, koji obezbeđuju pravilan rad jetre i imaju antikancerogena svojstva. 
Dva magična korena iz Azije, đumbir i kurkuma, pojačaće dejstvo našeg „bustera“ zdravlja i daće mu egzotičnu i osvežavajuću notu: zbog svojih benefita po imuni sistem i antiinflamatornog dejstva, ovi začini se vekovima koriste u Indiji, ne samo u kuvanju, već i u drevnoj ajurvedskoj medicini.
Kako bi svi ovi sastojci bili na visini zadatka u pružanju svojih najboljih svojstava, Zepterov MoreJuicePress Frozen sokovnik je još jedan „tajni sastojak“ koji vam obezbeđuje maksimum korisnih materija iz namirnica. Zahvaljujući jedinstvenom smart sistemu 3 u 1, kojim se sok ekstrahuje najpre gnječenjem, a zatim ceđenjem voća i povrća, važni hranljivi sastojci i enzimi ostaju sačuvani. Za razliku od klasičnih sokovnika sa sečivima koja se okreću velikom brzinom, MoreJuicePress Frozen se ne zagreva jer cedi sporo, pa zato sok ima homogenu strukturu, svežu boju i bogat ukus, minimalno oksidiše i duže ostaje svež. 

SASTOJCI (za dve osobe):
2 pomorandže
1 grejpfrut
4-5 kumkvata
1 limun
8 baby šargarepa
Svež đumbir – komad od 2 cm
Koren kurkume – komad od 2 cm
Med po potrebi (opciono)


PRIPREMA:
Oljuštiti voće (osim kumkvata jer njegova kora je jestiva) i očistiti šargarepu, zatim ih iseckati na krupnije komade.
Ubaciti jedan po jedan sastojak u MoreJuicePress Frozen sokovnik i blendirati.
Po želji dodati med.
Promešati sok i dekorisati kumkvatom.

Vaš „eliksir zdravlja“ je spreman! Uživajte!

Živite bolje, živite duže, uz Zepter!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 003178fvs
Daska za sečenje i povrće 003178
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Staze i garaže HFY68,orb
Hot Wheels staza osnovni model HFY68
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Staze i garaže 575973CT
Dino auta staza sa četiri autića 575973
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno