Alternativna medicina
23.09.2022.

Pet najboljih saveta da ova jesen prođe bez prehlade i gripa

Jesen samo što nije i kalendarski stigla i sada je pravo vreme da veliku pažnju usmerite na svoje i zdravlje vaše dece, a pre svega na očuvanje i jačanje imuniteta. Ako želite bezbrižnu jesen koju će vaši mališani provesti zdravi, bez prehlade i gripa, pridržavajte se sledećih saveta...

Vitamin C zdravlje čuva


Crvena paprika, brokoli, spanać, paradajz, kupus, nar, kivi, kao i mnoge druge vrste voća i povrća sjajni su izvori vitamina C. Vitamin C je esencijalni nutrijent za naše zdravlje. Uzimanje C vitamina u dovoljnoj količini je važno prvenstveno za imunološki sistem, a onda i za druge funkcije u organizmu koje u velikoj meri zavise od kvaliteta ishrane, odnosno nutrijenata koje unosimo kroz voće, povrće i druge namirnice.

Šetajte s decom bar 40 minuta


Istraživanja pokazuju da ako svakog dana vi i vaši mališani provodite barem 40 minuta na svežem vazduhu - stimulišete rad mozga i poboljšavate opšte stanje organizma. Svakodnevnom šetnjom ubrzavamo metabolizam i tako smanjujemo gojaznost, povećavamo respiratorne sposobnosti, snižavamo nivo kortizola i povećavamo nivo vitamina D, koji pomaže pri apsorpciji nivoa kalcijuma i fosfora u telu čime je zaslužan za zdrave kosti. 

Pripremite zdrav ručak za vašu porodicu


Patlidžan, blitva, paprika, brokoli, šargarepa neka budu neizostavan deo vašeg ručka, kao salata ili, recimo, kao ručak sa piletinom i pirinčem i dobićete ukusan zdrav obrok. Namirnice poput gore navedenih su bogate materijama koje jačaju imunitet i pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji su najčešći okidač bolesti i infekcija. Takođe, dobro je znati i da više manjih obroka podstiče rad metabolizma, koji se na taj način brže rešava štetnih materija.

Dobar san i dovoljno tečnosti 


Minimalno osam sati sna unaprediće celokupno stanje organizma. Pokušajte da uvedete još jednu rutinu – neka vaši mališani uvek u isto vreme idu na spavanje, a potrudite se da i vi radite isto. Uz manjak sna imunitet postaje podložniji virusima, pa čak ni dovoljan unos vitamina neće pomoći u njegovom jačanju. Već znamo koliko je važno piti barem 1,5 l vode dnevno, pre svega, kako bismo obezbedili optimalno prisustvo sluznice koja takođe ima značajnu ulogu u borbi protiv virusa i bakterija.

Uzmite Influcid, odličan je u terapiji virusnih infekcija


U Srbiji je već 15 godina dostupan homeopatski lek, Influcid, koji na izuzetno nežan i vrlo efikasan način pomaže da se svaki organizam izbori sa virusnim infekcijama, bez obzira koji je izazivač u pitanju. Odličan je u terapiji virusnih, infekcija, ali nezamenjiv po svojoj efikasnosti i u prevenciji. Influcid se može dati preventivno pacijentu koji je bio u kontaktu sa obolelom osobom. Ovo je najčešći predlog pedijatara koji žele da pomognu pacijentima u kolektivima s ciljem smanjenja širenja infekcije, ali i vrlo bitno je da se njegovom upotrebom svodi na minimum pojavljivanje komplikacija i skraćuje tok bolesti.

promo tekst
foto:myphotojourneys-pixabay, alpenpharma.rs, dbreen-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Barbie duplex kućica za lutke HCD47
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvene igre 7616-1jam
Ne ljuti se, čoveče je društvena igra koja kod dece podstiče razvoj logičkog i m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.280,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvena igra logike i kombinatorike. Za decu stariju od 6. godina. Veoma interesa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno