Trudnoća
10.02.2023.

Februarska radionica podrške dojenju jedna od najlepših ikada

Poslednja radionica pred XII festival dojenja bila je u duhu dobrog rapoloženja  trudnica. Nisu bile lenje da postavljaju brojna pitanja, kako za Vršnjačku savetnicu za dojenje, Milenu Popević, tako i za sponzore predavače. Svi raspoloženi, veseli. Možda je na sve uticalo sunčano vreme kao i radoznalost mama, koje su kao dobri đaci najvažnije zapisivale.
Za njih smo sigurni da su pune novog znanja otišle zadovoljne sa naše, više ni sami ne znamo koje po redu radionice. 

Krenuli smo februara 2016.godine, svakog meseca da realizujemo po jednu radionicu, a onda od 2017. dva puta godišnje sa festivalima. Napravili smo dobar staž a verujemo i da popravljamo sliku Srbije, kada je procenat uspešno dojenih beba u pitanju.
U početku nam nije bilo lako, gurali smo tu priču u nadi da će edukacija pomoći mladim majkama da istraju u svojoj nameri da doje, da budu uporne i raduju se svakom trenutku sa bebom u naručju. Vremenom, našu priču su mnogi prepoznali pa već godinama imamo drage partnere AlpenKid, Kidsland i Tosamu, a odnedavno i najzdravije pelene na tržištu, Bambo. Svi zajedno težimo ka istom cilju, da svaku mamu ohrabrimo i podržimo na njenom putu uspešnog dojenja. Radionice su i dalje, kao s početka, onako intimne, sa po 30-ak učesnica, jer u samo takvoj atmosferi svaka mama može da postavi pitanje koje je muči i dobioje odgovor koji joj je važan.
I ova se nije razlikovala po tome, već u činjenici da su i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja želeli da daju svoj doprinos u edukaciji. Njihov cilj je da svaka beba bude bezbedna u vozilu. Zato su održali kratko predavanje o upotrebi auto sedišta, a na kraju, u okviru "Kviza znanja" nagradili tri mame sa po jednim tzv. jajetom. Naravno, i ostali sponzori su bili darežljivi pa ni jedna učesnica nije otišla bez vrednog poklona.
Zahvalni našim sponzorim, koji već osmu godinu zaredom omogućuju da se svaka majka besplatno edukuje, mi organizatori zakazujemo sledeće druženje za mame iz cele Srbije online, a za one iz Beograda uživo već 6.aprila u okviru XII Avent festivala dojenja. Tada nastaje jedna posebna čarolija, magija koju već sedam godina negujemo. Raduje nas sve, od momenta kada pravimo plan događaja do samog dana realizacije.
Do tada vremena ima dovoljno, za Dečjisajt, kao organizatora da se pripremi, a za mame kojima je termin od sredine aprila pa nadalje da uvrste ovaj datum u svoj kalendar i nikako ne propuste edukaciju, jer je lepo i korisno druženje zagarantovano.

foto:decjisajt.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Avent manualna pumpica za izmazanje natural 3639
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno