Porodični odnosi
25.02.2014.

ŠKOLA ZA TATA-MATE

Škola za tate (i tata-mate) je projekat jedinstven na ovim prostorima. Cilj Škole je da pruži psihološku i praktičnu pomoć tatama novorođenih beba i budućim očevima da se što bolje snađu u novoj ulozi. Brojna istraživanja pokazuju da deca koja imaju dobar odnos sa očevima ređe pate od depresije, anksioznosti i poremećaja ponašanja (laganje, krađe, bežanje iz škole i od kuće, i dr). Takođe, istraživanja pokazuju da očevi koji su aktivno uključeni u život svoje dece, u pogledu dostupnosti, odgovornsti i zajedničkih aktivnosti sa decom, predstavljaju faktor za razvoj visokih kognitivnih sposobnosti, empatije i manje rodnih strereotipa.
Škola je besplatna za sve tate, staratelje i druge „očinske figure“ – „tata-mate“ dece do 12 meseci. Svi koji žele da pohađaju ovu školu mogu da se prijave preko sajta www.tata-mata.rs.
Autorka projekta je bračni i porodični terapeut i školski psiholog Ivana Vukmirica – Baćanović, koja će biti i glavni predavač „Škole za tate (i tata-mate)“.
Možda ste Vi propustili ovu jedinstvenu školicu, ali ne i svaki bitan momenat u odrastanju svojih mališana. Za njih je to najveća radost, cela porodica na okupu i "tajko", "tatica", "tata otac" ili kako god ih mališani sve nazivaju kao njen stub i oslonac.
Dečji sajt zahvaljujući NajTati nagradiće trotinetom mališana čiji tata pobedi na našem konkursu.
Čekamo najporuke, najopise najtata.
Mame su na potezu!

 

slika:www.blisstree.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi