Dojenje
27.07.2017.

Jubilarna 15. radionica o dojenju

U susret Svetskoj nedelji dojenja, održali smo još jednu radionicu i proslavili mini-jubilej sa 40 divnih trudnica u opuštenoj atmosferi u SPC "Šumice". Na ovom mestu smo organizovali prvi Festival dojenja, a za jesen spremamo drugi.



Smenjivali smo se u podršci budućim mamama, smejali se, pričali o svojim iskustvima i učinili sve da najradosniji momenat, rođenje deteta, dočekaju spremne. Proći će one mnoge školice roditeljstva, ali nijedna neće toliko pažnje posvetiti dojenju.



- Ponekad mi majke posumnjamo u sebe jer nam okolina sugeriše da možda nemamo dovoljno mleka, da nam mleko nije kvalitetno, da treba da odustanemo, jer postoji alternativa. A šta bi bilo da smo na pustom ostrvu gde alternative nema? Sigurno bismo našle način da prehranimo dete našim mlekom. Zato majke ne treba da traže alternativu već da učine sve kako bi njihova beba dobila najbolju i najzdraviju hranu, mamino mleko - poručila je trudnicama Tereza Kiš Miljković, vršnjačka savetnica za dojenje.

Danas je, objasnila je Tereza, moderno da se deca ne doje, a nekim majkama je to isuviše komplikovano. Neke bebe sisaju dugo i često, druge su slabe, pa ne mogu da isprazne dojke, pa mama mora da se izmlazava da ne bi dobila mastitis.
Za njih najbolje rešenje predstavljaju "Aventove" pumpice za dojenje.
- Bilo da je manuelna, bilo električna, pumpica će svakoj majci pomoći da isprazni dojke i da višak mleka sačuva u specijalnim kesicama. Ako mama mora da se odvoji od bebe, može da bude spokojna jer će tata, baka ili dadilja moći da nahrani dete majčinim mlekom - objasnila je trudnicama Marija iz kompanije MCG koja je generalni zastupnik kompanije "Philips Avent".

A kad mama i beba uspostave ritam hranjenja i kad im dojenje postane rutina, kreću grčevi i bolno nicanje zubića. Još jedna Marija, predstavnica homeopatskih lekova za decu Mama Natura, nudi rešenje.
- Preparat "Dentokind" olakšava izbijanje zubića, dok "Colikind" ublažava grčeve u stomačiću. Ova dva prirodna i provereno delotvorna preparata preporučuju sve mame koje su ih već davale svojim mališanima - ispričala je Marija i poklonila svakoj trudnici po jedan kalendar nicanja zubića.

A kako Dečji sajt na svojim tročasovnim radionicama posebnu pažnju posvećuje budućnosti dece, trudnicama se obratio i dr Aleksandar Antović, predstavnik kompanije Bio Save, koja u Srbiji zastupa nemačku banku matičnih ćelija "Vita 34". On je sa budućim majkama, kao i svaki put do sada, podelio vesti o najnovijim medicinskim dostignućima.
Ivana Martinović, predstavnica kompanije "Dunav osiguranje" dala nam je odličan savet kako da sačuvamo sav novac koja beba dobije po rođenju.
- Najviše se skupi prvih dana, nešto stigne za babine, za rođendane, pa i kasnije u toku čitavog detinjstva. "Dunav osiguranje" ima projekat "Naše dete" omogućava roditeljima da obezbede novac za školovanje kakvo njihovo dete zaslužuje, a koje se sve više ceni u svetu. Razmislite o tome - poručila je Ivana Martinović.

I na kraju su ostali samo osmesi. I na licima svih trudnica, koje su zadovoljne otišle sa radionice, ali i nas iz "Dečjeg sajta", jer smo se po ko zna koji put uverili da činimo pravu stvar i da u tom pravcu treba da nastavimo.

Prijave za besplatne radionice za podršku dojenju uvek su otvorene, a tačan datum i mesto održavanja sledeće naknadno ćemo objaviti na našoj FB stranici i sajtu. Ako ste trudne, želite da vas uputimo u sve tajne dojenja, možete da nam se prijavite i putem maila info@decjisajt.rs.

Vidimo se!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno