Dojenje
26.12.2016.

Iz 2016-e izlazimo sa deset uspešnih radionica o dojenju!

U četvrtak 22.decembra uspešno je završena deseta radionica za trudnice "Kako do uspešnog dojenja?"
Taj dan ulice Beograda su zabelele, prvi sneg nam je doneo uživanje sa trudnicama željnim novih znanja. Bile su i već iskusne mame i one koje tek treba da zakorače u svet roditeljstva.

Puno pitanja za sve naše učesnike, Dr Aleksandra Antovića, predstavnika Bio save matičnih ćelija, Dr Simonidu Mitić, predstavnika New Med i Colief preparata protiv grčeva, kao i Ninu Nikolajevu iz Marena grupe, kompresione odeće, steznika za pojase, kao i grudnjaka za dojenje.
Otvorila je radionicu Branka Ćopić iz Human design-a pričom o četiri tipa ličnosti, o načinu na koji prema svakom od njih treba da se ophodimo ukoliko želimo da razvijemo samostalno biće koje čvrsto stoji na nogama. 
Nakon nje dr Simonida Mitić o Colief preparatu protiv grčeva, ono o čemu majka najviše brine u prvim nedeljama života bebe, nakon uspostavljanja uspešnog podoja. 
Terezino predavanje o dojenju se pomno prati, zapisuje, jer su saveti dragoceni pogotovu što ih se treba pridržavati i sećati prilikom uspostavljanja kontakta sa bebom. Puno je pitanja, još više argumentovanih odgovora, po neka nedoumica. Bude tu i priča o verovanju, tradiciji, istinama i zabludama. Na kraju bitno je dan se sve razjasni.

Dr Aleksandar Antović dugo drži pažnju trudnicama pričom o matičnim ćelijama. Jedina banka koja ima već dosta uspešnih primera korišćenja istih u svrhe izlečenja. Baš taj dan nemačka banka matičnih ćelija je dala Božićni popust od 200 evra za sve trudnice koje se prijave do 31.12.2017.godine i potpišu ugovor sa Bio Save-om.
Brinemo mi o trudnicama jer znamo koliko je, nakon porođaja bitno da zdravo i uspešno vratimo naš izgled pre trudnoće. Pojasevi toj nameni i služe, a svakako grudnjaci sa kompresijom namenjeni dojenju su artikal koji zavrednuje pažnju i o kome govorimo na radionici.

Nama je zaista lako da organizujemo ovakvo druženje jer smo u jednoj opuštenoj atmosferi svi odlučni da pružimo podršku trudnicama da istraju u nameri da doje svoje bebe i omoguće im kvalitetan start, ne samo putem dojenja, već i čuvanjem matičnih ćelija, sprečavanjem grčeva, kao i negom mama nakon porođaja.

Zahvalni smo svim trudnicama, oko 400 njih koje su svojim prisustvom i preporukom radionice doprinele da ista živi u 2016. i nastavi u 2017-oj za neke nove buduće mame.
Ako poznajete trudnicu koja bi da bude prisutna na narednoj besplatnoj radionici koju smo zakazali za 26.1.2017, obavestite je da su prijave putem emaila info@decjisajt.rs ili FB stranice DečjiSajt obavezne.
Vidimo se "Kod zidića", Kursulina 16a na Vračaru!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno