Vikend akcije
23.04.2016.

Eko piknik - Bojčinska šuma

Kada radite dobru stvar za mališane, bude uvek tu neko vaš trud da prepozna i želi da sa Vama iskusni jedno novo iskustvo i to podeli sa ostalima. Tako je i do nas došao email Zorana Rakovića, vaspitača koji organizuje Eko radionice u prirodi. U subotu 16.aprila druženje je bilo zakazano u Bojčinskoj šumi.

Već duže vreme planira naša mala porodična družina da napravi izlet u ovoj Surčinskoj opštini, tako da je ovo bio idealan momenat i da realizujemo. Celodnevno druženje trajalo je od 9 do 17h. Lepo vreme, priroda, hrastova šuma i puno mališana na jendom mestu. Svako detence ranac na leđima, sluša Zorana i Jagodu Noveski, iz planinarskog kluba Radnički koji zajedno realizuju ovu radionicu. Jagoda vodi podmladak „Klinci planinci“ na različite destinaciej u Srbiji, a ovaj put zajednički sa Zoranom je realizovala Eko radionicu.

Bilo je tu svega, od razgibavanja, land arta, učenja tehnike podizanja šatora, dendroterapije ili ti grljenja drveća, preko pravljenja prirodnog lepka, eko grafita, posmatranja mangulica. Šetnja po trim stazi, takmičarske igre u prirodi i na kraju i veština pravljenja sendviča u prirodi.

Spremili su Jagoda i Zoran salatu sa sremušom, šunke, namaza, sira, šargarepe, sveže salate, a deca se nisu izmišljala, već pravila prelepa umetnička dela i uživala u druženju. Svaki roditelj da poželi da mu deca dožive ovakvo druženje, provedu dan sa nekom drugom decom u nekom novom ambijentu. Često mi roditelji imamo neke akcije, pa nismo u prilici da izvedemo mališane u prirodu. Možda baš ovo bude jedan od načina da deca dožive novo iskustvo. Nama je prijalo druženje sa svima, pogotovo što deca u školi i vrtiću malo vremena provode na otvorenom.

Velika družina, puno dece različitog uzrasta, mnogo pitanja i potpitanja, puno priče, novih veština.
Puno smeha i novih iskustava.
Kada je autobus sa mališanima krenuo put Beograda,zahvalili smo se Zoranu i Jagodi na priređenom iskustvu,a  naša porodica nije želela da napusti mir Bojčinske šume. Spremni za uživanje nastavili smo  da se igramo na livadi. Malo frizbi i badminton, žmurke i vožnja biciklima. Zaista divno mesto da se pobegne od gradske gužve i po toplom danu uživa u divnoj šumi. Komarci su nam malo pokvarili ugođaj, nismo ih očekivali, bar ne u tolikom broju, ali šuma je to. Za drugi put bićemo spremni.

U Bojčinskoj šumi možete da iznajmite bicikl. Nema tu mogućnosti za neke velike destinacije, ali svakako možete se i na ovaj način zabaviti. Mali park sa ljuljaškama i klackalicama, kućicom na drvetu, po neki konjić, dovoljno aktivnosti za dnevnu ekskurziju.
Mi smo proveli jedan opušten dan pun smeha sa novim drugarima, nadisali se svežeg vazduha, porodično se družili i posvetili jedni drugima. Uživali smo u suboti, koja je za našu porodicu praznik, dan kada nam je jedina obaveza da se dobro zabavimo. I znate šta, uspeli smo u tome.
I stalno gledamo koja bi to druga destinacija mogla da nas dočeka, a takvih je na svakom koraku, bez obzira u kom delu države živimo. Bitan je cilj koji želimo da ostvarimo. Nekad gala, nekad skromno, nekad još skromnije, ali najbitnije od svega,da naučimo da uživamo u malim stvarima.

Više o radionicama pogledajte OVDE

foto:decjisajt.rs

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • zotan
    zotan

    Hvala "Dečijem sajtu" na lepom tekstu :)

    23.04.2016. 22:04

Preporučeno

07.
Nov
2018
Vikend akcije
12.
Sep
2018
Vikend akcije
25.
Jul
2018
Vikend akcije