Putovanje
19.07.2019.

Deset saveta za sve roditelje koji kreću na more sa malom decom

Konačno ste dočekali odmor, stigli na odredište i samo čekate da raširite peškir i opustite se na plaži. Pirka povetarac, sunce vas miluje, zvuk talasa opušta, ali tu je vaš trogodišnjak da svojom vriskom pokvari idilu. Nije mu se dopao ukus peska i želi to da podeli sa čitavom plažom, pa vi počinjete da se pitate da li je moguće odmoriti se i opustiti se na odmoru sa malim detetom.

Na plažu idite rano ujutro ili kasno popodne


Što ranije izađete na plažu lakše ćete zauzeti bolje mesto na njoj. Deca su ujutro naspavana i odmorna, pa su i manje kenjkava, Iz tog razloga ne bi valjalo da propušta ni popodnevnu dremku.

Kreme sa zaštitnim faktorom nanosite u sobi


Ne čekajte da dođete na plažu da biste namazali dete sredstvom za zaštitu od sunčevih zraka. To radite u sobi minimum pola sata pre izlaska. Em ćete ih bolje zaštititi, em ćete izbeći negodovanje zbog odlaganja ulaska u vodu. 

Koristite automobil kao priručni magacin


Flašice sa zaleđenom vodom u termo torbama držite u gepeku automobila ili ispod sedišta sakrivene od direktniog sunca kako ne biste morali da kupujete vodu na plaži. 

Umesto običnih, nosite mrežaste torbe


Ovaj tip torbi za plažu je dvostruko praktičan. Sav pesak koji preostane na peškirima, igračkama i papučama ispašće kroz rupice, a kroz nju ćete vrlo lako moći i da vidite gde se šta u torbi nalazi. 
 

Hranu pakujte u zip-kese


Sendviče i voće pakujte u pojedinačne kese radi lakše organizacije. Bolje je da koristite kese sa zipom na vrhu koje mogu da se koriste i više puta, kako pesak ne bi ušao u njih. Uvek ponesite malo više hrane od količine koju smatrate potrebnom. Deca često iznenada požele da gricnu još nešto, sendvič i tek zagrižena jabuka čas posla završe na pesku, pa će vam tražiti drugu.

Podmićivanje na plaži je dozvoljeno


Ukoliko odbijaju da nose šešir, da stoje mirno kako biste ih još jednom namazali kremom za sunčanje ili da piju vodu, slobodno obećavajte nagrade - sladoled u povratku, vožnju autićima u zabavnom parku, novu loptu za vodu...

Sa sobom nosite samo odabrane igračke


Nemojte da vučete posebnu torbu na plažu samo sa igračkama jer će detetu biti dovoljno nekoliko alatki za kopanje po pesku, a najbolje su one sa drvenim ručkama zbog veće izdržljivosti.
Za one nalmlađe koji se još uvek boje vode, mini čamac na naduvavanje postavljen na peškir biće pun pogodak.

Imajte pri ruci njihovu omiljenu knjigu
Kao što većina odraslih voli da čita na plaži, tako i decu možete zanimati omiljenim pričama dok jedu ili odmaraju ispod suncobrana.

Spakujte se kao profesionalac


Napravite listu stvari koje su vam potrebne i pređite je svaki put kada izlazite iz sobe. Nećete morati da se vraćate po ono što ste zaboravili, niti da to kupujete dok ste napolju.

Evo šta ne smete da zaboravite:
Kese za mokre kupaće kostime
Dovoljno losiona sa UV zaštitom
Boce sa vodom
Sitniš za sladoled i grickalice
Vlažne marmice i antibakterijske maramice
Bebi puder za lakše i temeljnije uklanjanje peska sa nogu
Bočicu alkohola, malo vate i flastere u više veličina za posekotine

foto: weiqi-xiong-unsplash,vidar-nordli-mathisen-unsplash,danieladimitrova-ddimitrova-pixabay-opt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno