Vikend akcije
26.02.2018.

Budite na vrhu

Ako želite da upoznate neke od najfascinantnijih planina, ali i ostale prirodne lepote Srbije, postanite član kluba „Džepovi prirode“. Vodi ga Branislav Makljenović, iskusni planinar, vodič sa licencom i pesnik, koji zna svaku stazu, svaki grm, svako drvo, svaki kamen na Jastrepcu, Kopaoniku, Zlatiboru, Staroj planini i Suvoj planini, na Stolovima i svim ostalim našim planinama, ali i šire. Ukoliko volite prirodu, prirodne lepote, mir, tišinu, pešačenje i zdrav život, klub „Džepovi prirode“ sprema brojne izlete za ovu godinu, a prvi je već u nedelju.

Rajac, nedelja, 4. mart
Polazi se u 8 h sa parkinga iz Sarajevske ulice, u planinarskom domu na Rajcu se pravi kratka pauza za kafu, a pešačka tura počinje oko 9.30 h. Staza je duga oko 20 km, sa usponom od oko 500 m, a povratak u planinarski dom je predviđen za 16 h. Posle pauze za ručak i okrepljenje kreće se za Beograd
Kotizacija od 1.100 dinara pokriva troškove organizacije i prevoza, a za članove kluba „Džepovi prirode“ ona iznosi 1.000 dinara

Javorački vilenjaci (Južni Kučaj), subota 10. mart
Polazi se u 7 h iz Sarajevske ulice do planinarskog doma „Đorđe Živković“. Posle kraće pauze za čaj i kafu kreće se ka Javoračkom vrhu (927 m). Staza je duga oko 13 km, sa usponom od 750 m, nije mnogo zahtevna, ali pešačenje traje oko šest, sedam sati. Nakon pešačke ture pravi se pauza za ručak u restoranu „Koliba“. Za Beograd se kreće oko 18 h.
Kotizacija od 1.700 dinara (za članove kluba „Džepovi prirode“ 1.600) pokriva troškove organizacije i prevoza.

Medvednik, subota 17. mart
Polazi se u 7 h iz Sarajevske ulice do sela Poćuta. U planinarskom domu koji se nalazi na nadmorskoj visini od 850 m se pravi pauza za čaj i kafu, nakon čega se kreće na pešačku turu. Staza je duga oko 12 km, sa usponom od oko 500 m, a najviši vrh se nalazi na visini od 1.244 m. Za Beograd se kreće posle ručka, oko 18 h.
Kotizacija košta 1.300 dinara (za članove kluba „Džepovi prirode“ 1.200) i pokriva troškove organizacije i prevoza.

Za sve izlete preporučuje se adekvatna oprema: planinarske cipele, slojevita odeća, jakna, kapa, rezervna presvlaka, mali ranac, voda, zaštita od sunca, štapovi, kamašne, osnovna prva pomoć. Osim toga, sa sobom treba poneti člansku knjižicu overenu za 2018. godinu, ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i doručak. Rezervisanje mesta za ručak u planinarskom domu vrši se prilikom prijavljivanja za izlet.
Ukoliko smo vas zainteresovali, pozovite Branislava Makljenovića na 064/35-05-652 ili mu pišite na klub.dzepoviprirode@gmail.com.
Dodatne informacije o Klubu „Džepovi prirode“, putovanjima i cenama potražite OVDE ili u kafeu knjižare „Delfi“ – SKC u Resavskoj ulici, sredom od 16 do 18 h.

Foto: Džepovi prirode

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

07.
Nov
2018
Vikend akcije
12.
Sep
2018
Vikend akcije
25.
Jul
2018
Vikend akcije