Na odmoru
24.01.2017.

Ovo su najbolja evropska skijališta

U ovih pet evropskih skijališta u ovo doba godine sneg je zagarantovan, što znači da ćete moći da skijate i uživate u zimskim sportovima do mile volje! Tu je i zabava za decu.

Evo koje su to najbolje evropske destinacije za zimovanje ove godine:

MAYRHOFEN, AUSTRIJA
Ovo je prava meka za sve snowboardere. Hintertux je najviši vrh i jedna od najstrmijih planina alpskog ledenjaka. Nadmorska visina od 3520 m, te 86 km uređenih skijaških staza ostaviće bez daha sve ljubitelje zimskih sportova. Ledanjak Hintertux je udaljen oko 20 km od sela Mayrhofen, međutim autobusnim linijama su jako dobro povezani. Mayrhofen sa svojom bogatom ponudom predivnih restorana i vrhunskih barova je definitivno mesto koje želite da posetite.

LECH-ZURS, AUSTRIJA
Lech i Zurs su dva ekskluzivna i jako lepa sela koja pripadaju regiji Ski Arlberg. Lech je veće i možemo ga nazvati glavnim, dok je Zurs definisano kao manje selo. Oba dele isti ski-pas, i dobro su povezani. Zurs je udaljen oko 15-ak kilometara od St. Antona, na visini od 1716 m, dok je Lech udaljen pet kilometara od Zursa, a leži na visini od 1450 m. Lech-Zürs je odličan izbor odredišta za početnike u skijanju i sve one koji žele miran odmor.

SAAS-FEE, ŠVAJCARSKA
Ovaj biser Alpa trebao bi da je na vrhu liste svih početnika i snoubordera. Ovo mesto okruženo je nekim od najviših vrhova u predivnim švajcarskim Alpima i čini Saas Fee top destinacijom za sve zaljubljenike u zimske sportove i predivne pejzaže.

ZERMAT, ŠVAJCARSKA
Ovo je jedno od najpoznatijih svetskih skijališta, uglavnom zahvaljujući Materhorn glečeru. Smešteno je na izuzetno visokoj nadmorskoj visini, a podaci o visinama na koje se penju žičare govore sami za sebe: 3.103 Rothorn paradise, 3.405 Stockhorn, 3.480 Plateau Rosa, kao i lift koji vozi na čak 3.899 m/nv na samom Matterhorn glečeru.

ST. MORITZ, ŠVAJCARSKA
Poznato je kao zimovalište za džet-set. St. Moritz je smješten odmah uz švajcarsku granicu sa Italijom. Osim po luksuznim hotelima, zabavama, ovo mesto je poznato i kao prvo alpsko mesto s golf igralištem. Brda iznad St. Moritza su vrlo razdvojena, međutim staze i žičare su jako dobro povezane. Najviši vrh je Piz Nair koji je na 3057m i na kojem je smešten restoran i vidikovac.

Spremate se na put? U dobrom društvu ili sami? Poslovno, turistički ili avanturistički? Egzotične plaže ili ski-staze?
Svaki momenat putovanja treba da predstavlja uživanje. Ne dozvolite da vam nepredviđene okolnosti pokvare dragocene trenutke.

Kompanija „Dunav osiguranje“ a.d.o, s tradicijom dugom preko 140 godina, prepoznaje sve vaše potrebe i misli na vas. Zaštitite svoje zdravlje, prtljag, mislite i na one koje možete nehotice da povredite. Čak i ako nastupe događaji koji vas mogu sprečiti da otputujete, imamo rešenje.

Paket putnog osiguranja ne može sprečiti da nastupe neprijatne okolnosti, ali svakako ublažava njihove posledice.

Vise o paketima putnog osiguranja možete pogledati OVDE. 

foto: mountainphotography.com, Off The Path, In Travel, Turizam i Putovanja, TTC - Top Travel Centar

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno