Moj dom
18.12.2014.

Ukrasite vaš dom po pravilima feng šuija

Ako želite da svoj dom i atmosferu u njemu učinite što lepšim za Novu godinu i Božić, može vam pomoći feng šui, drevni princip uređivanja životnog prostora – kaže Saša Radović, diplomirani arhitekta, energetski psihoterapeut i sertifikovani joga instruktor.

Ovo su neka od pravila koja će doprineti privlačenju prosperiteta već na samom početku Nove godine:

Raščišćavanjem doma pred kraj stare godine oslobađamo prostor za nove energije. Prvi i osnovni činilac dobro izbalansiranog prostora je čistoća pa je ona uvek na vrhu liste zadataka koje treba obaviti u danima pre novogodišnje večeri.

Plaćanjem preostalih dugova i razrešavanjem konfliktnih odnosa u poslednjim danima stare godine stavljamo počinjemo novi životni ciklus rasterećen od negativnosti.

Dekorisanjem doma svezim cvećem ili cvetnim motivima simbolično privlačimo energiju preporoda i novog rasta.

Pomorandže i mandarine na novogodišnjoj trpezi donose obilje radosti, a činija sa osam vrsta slatkog suvog voća, čini da nam dolazeca godina bude slatka.

Odavanjem pošte, zahvaljivanjem svojim precima na početku svečane novogodišnje večere omogućavamo zdravu budućnost sebi i svojim potomcima.

Paljenjem sveća i prskalica u ponoć, sa poštovanjem ispraćamo prošlost i dočekujemo svetlu budućnost. Otvaranjem svih prozora i vrata u ponoć, simbolično, sa lakoćom otpuštamo staro i otvaramo se za novo.

Poklanjanjem simbolične sume novca u crvenoj koverti ili prikladnih poklona deci, prvog dana nove godine, ukazujemo na podršku starijih generacija mlađim naraštajima i želju za materijalnim blagostanjem.

Budite zahvalni na onome što imate. Što više cenite stvari koje imate, nevažno koliko male bile, to ćete privlačiti više novih stvari u svoj život.

Božićnu zvezdu smestite u centar

Kako biste poboljšali zdravlje Božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije. U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznike pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.

Novogodišnja jelka i božićno drvo pripadaju elementu drveta pa ih, po pravilu, treba smestiti u istočne, jugoistočne ili južne delove doma. Poželjne boje za dekorisanje su plavi, zeleni i tirkizni tonovi za istočnu i jugoistočnu postavku, a crveni, purpurni i zeleni tonovi za južnu postavku.

foto: krenizdravo.com,  mojenterijer.rs, funny-pictures.picphotos.net, karacitours.bg
Ukoliko želimo da mirnije spavamo, najbolji način je da osiguramo kuću ili stan!

Požar, poplava, provalna krađa ili neka druga opasnost koja je obuhvaćena ovim osiguranjem može da uništi ili ozbiljno ošteti stvari vašeg domaćinstva koje ste brižljivo čuvali dugi niz godina. Kako biste na najbrži način sanirali posledice nemilog događaja i nastavili bezbrižan život bez posebnih izdvajanja za kupovinu novih stvari, predlažemo vam da stvari u svom domaćinstvu osigurate.
 Ukoliko ste već imali zaključeno osiguranje stvari domaćinstva kod naše kompanije i u prethodnom periodu niste imali šteta, ostvarili ste mogućnost za dobijanje specijalnih popusta na obračunatu premiju osiguranja. Više o ponudi OVDE

Za sva dodatna pitanja obratite se našem kontakt centru na telefon: 0800 386 286 (besplatan poziv).

 


 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno