Moj dom
21.11.2014.

Šta boje u vašem domu otkrivaju o vama

Svaka osoba ima svoje omiljene boje ili kombinacije boja, ali da li ste znali da ti izbori nisu sasvim slučajni? Pogledajte šta boje u našem domu govore o vama.

Nijanse plave
Oni koji naginju plavoj boji su mirni, saosećajni i prate miran kurs. Boje koje podsećaju i na nebo i na more, ukazuju na mirne i tihe ličnosti.

Nijanse crvene
Osobe koje vole nijanse crvene boje uglavnom su opimistični, otvoreni i strastveni u ljubavi i poslu.

Nijanse žute
Žuta boja je zapravo boja sunca , a oni koji izaberu ovu boju za dekor svog doma su uglavnom vedri . Ali oni su i mnogo više od toga : osobe koje vole žutu boju su intelektualne i avanurističkog su duha , a iznad svega cene slobodu.

Nijanse zelene
Zelena šalje prirodne vibracije u velikom stilu , a osobe koje vole nijanse zelene boje imaju tendenciju ka ravnoteži i civilizovanom ponašanju u svim situacijama.

Nijanse ljubičaste
Od lavande do patlidžana, šljive i kraljevske tamno ljubičaste, nijanse ove boje koje nastaju mešanjem plave i crvene, dodaju dozu drame svakom dekoru. Obožavaoci ljubičaste boje su i sami pomalo dramatični, a imaju tendenciju da budu umetnici i nekonvencionalne osobe.

Nijanse bele
Osobe koje odaberu belu boju za dekor njihovog doma veruju da je izreka " beo kao sneg " i više od običnog klišea. Koristeći nijanse bele boje, ove osobe odaju ličnost koja utehu pronalazi u jednostavnim stvarima i gleda na svet nevinim pogledom.

Nijanse narandžaste
Prostor ispunjen narandžastom bojom odiše vitalnošću i veseljem. Osobe koje ukrašavaju sobe nijansama narandžaste boje su otvorene, društvene i s njima je lako živeti, čak i kada vole da budu u centru pažnje.

Nijanse zlatne
Zlatna, boja bogatstva, raskoši i glamura - odaje smelost pomešanu sa toplinom i luksuzom. Ova nijansa ima i dugu, kraljevsku istoriju , ali i tradicionalisti se mogu odlučiti za nju, jer će im baš ona doneti dašak elegancije.

Nijanse sive
Osobe koje dekorišu životni prostor sivom bojom zapravo su u potrazi za mirom i tišinom te imaju oko za moderan dizajn enterijera. Kako je i sama siva boja sjena između crne i bele , tako su i njeni poklonici spremni na delimične kompromise.

Nijanse ružičaste
Ružičasta je boja strasti i naklonosti. Osobe koje dekorišu u nijansama ružičaste obožavaju pažnju i često su harizmatične. Blago rumenilo daje delikatan izgled prostoru. Za modernu verziju, kombinujte ružičastu sa sivom i crnom bojom.

Nijanse smeđe
Osobe koje vole ovu boju vole stabilnost i vole da su uvek tu za porodicu i prijatelje, ali takođe mogu nekada biti i veoma tvrdoglave. Braon boja im daje utisak korenja, a i sama soba dekorisana u ovoj boji će izgledati prizemljeno. Potrebno je i da se ovakav životni prostor naglasi i drugim bojama, kako bi se izbegao osećaj zatvorenosti.

Nijanse bež
Ako vas privlače sofisticiranost i moderna estetika, a bela i smeđa boja su vam preoštre, bež boja je topla i neutralna i idealna je za sve koji traže jednostavnost. Osobe koje životni prostor uređuju u ovoj boji imaju blagu narav i uživaju u miru i smirenosti.

Ako obratite pažnju na izveštaje iz medija i iskustva iz okoline, postajete svesni činjenice da su provalne krađe i razbojništva deo svakodnevice, kako kod nas, tako i u svetu. Čak i uz savremene mere obezbeđenja, dešava se da nečiji novac ili druge vredne stvari nestanu netragom. Jedan od najboljih načina za naknadu pričinjene štete je, svakako, osiguranje imovine od provalne krađe i razbojništva.
 

Predmet osiguranja mogu biti sledeće pokretne stvari koje su u svojini osiguranog lica:
•nameštaj, uređaji, mašine i aparati, zalihe, umetnička dela, knjige, razne zbirke i vredni predmeti i sl.
•gotov novac u raznim smestištima, dragocenosti, menice, čekovi, akcije
•gotov novac u menjačnicama, bankama, novac u prenosu
•stvari zaposlenih kod osiguranika, stvari drugih lica za koje je osiguranik odgovoran po osnovu ugovora i sl.
Više o osiguranju imovine možete pročitati OVDE

foto: stil.kurir-info.rs, uredjenjestana.com, 24sata.hr, kodex.me, kolektiv.me
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno