Moj dom
30.09.2014.

Požar u kući – kako se zaštititi

Požar u kući je noćna mora svakoga! Ali požar u kući je nešto što možemo izbeći ukoliko preduzmemo sve neophodne mere da do njega ne dođe.

Ali šta ako se ipak desi?

Kao što i narodna izreka kaže, vatra je prirodni fenomen za koji smo našli mnogo dobrih primena. Grejanje, kuvanje, proizvodnja struje, i još nebrojeno primena. Ali ako izmakne kontroli, čini izuzetnu štetu.

Štete od požara u kući su obično veoma velike. Razlog tome je što se vatra veoma brzo širi. Što se više rasplamsava, tim više uzima na zaletu. A šteta koju pri tome čini je obično 100%.

A ostale štete kada se javi požar u kući?

Na žalost, kod požara važi maksima da problem nikada ne dolazi sam! Ukoliko se desi požar u kući, obavezni smo pozvati vatrogasce. Pri intervenciji vatrogasaca, oni koriste vodu za gašenje požara, tako da što vatra ne uništi, voda hoće.

Kako se zaštititi da se ne desi požar u kući?

Naravno, bolje je sprečiti nego lečiti! Kako bi izbegli da se desi požar, potrebno je prvo videti šta sve može da izazove požar u kući.

*opušci od cigareta
*loše instalacije u zidovima
*kratak spoj u električnim vodovima
*zaboravljena ringla električna ili gas
*pegla za kosu ili odeću
*sveća

Kao što vidimo ima puno mogućnosti, i veoma je teško izbeći da se neka od ovih mogućnosti pretvori u požar u kući. Svakako, sigurno da ćemo preduzeti sve da se ne dogodi požar u kući.

A šta ako se dogodi požar u kući?

Ako se dogodi požar u kući, šteta će biti velika. Stvari koje su zahvaćene požarom, stvari koje su uništene garom, stvari koje su uništene vodom…. zidovi, krov, prozori…Požar u kući nosi veoma veliku štetu sa sobom.

Kako se zaštititi?

Ukoliko želimo da mirnije spavamo, najbolji način je da osiguramo kuću ili stan!

Požar, poplava, provalna krađa ili neka druga opasnost koja je obuhvaćena ovim osiguranjem može da uništi ili ozbiljno ošteti stvari vašeg domaćinstva koje ste brižljivo čuvali dugi niz godina. Kako biste na najbrži način sanirali posledice nemilog događaja i nastavili bezbrižan život bez posebnih izdvajanja za kupovinu novih stvari, predlažemo vam da stvari u svom domaćinstvu osigurate.

Visina premije zavisi od visine ugovorene sume osiguranja, obima i visine pokrića (dopunska osiguranja i osiguranja imovine i interesa veće vrednosti) i od odobrenih popusta.

Ukoliko ste već imali zaključeno osiguranje stvari domaćinstva kod naše kompanije i u prethodnom periodu niste imali šteta, ostvarili ste mogućnost za dobijanje specijalnih popusta na obračunatu premiju osiguranja. Više o ponudi OVDE

Za sva dodatna pitanja obratite se našem kontakt centru na telefon: 0800 386 286 (besplatan poziv).

foto: vilamajor.cat, vatroservis.co.rs, zastitanaradu.com.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno