Moj dom
09.07.2014.

Očistite dom i krenuće vam u životu

Feng šui preporučuje da raščistite pretrpana ćoškove u stanu i nastavite da ih održavati takvim. Evo sa kojim je zdravstvenim ili emocionalnim tegobama povezan nered u vašoj kući.

Koncepcija čistoće u feng šuiju podrazumeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mesto, popravke pokvarenog, bacanje nepotrebnog, neupotrebljivog i svega što nije u funkciji, što vam se ne sviđa ili ne upotrebljavate duže vreme. Nered ulazi u ljudsko bioenergetsko polje i doprinosi haotičnom razmišljanju, a donosi i jednu nevolju za drugom.

Navika da skupljamo i čuvamo nepotrebne stvari ( pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati ) ukazuje na to da duboko u sebi čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu ...

Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu , verujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći ispuniti te potrebe. Tako šaljemo dve poruke svom mozgu i svom životu: da ne verujemo u sutra i da mislimo kako novo i bolje nije za nas.

Sve dok se materijalno i emocionalno držimo starog i beskorisnog  neće biti mesta za nove mogućnosti. Tendencija pretrpavanja prostora ( osim očiglednih razloga kada više članova porodice živi u malom prostoru ) povezana je sa instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih zbog nesigurnosti. Šta nam je zaista potrebno da bismo se osećali srećno i sigurno i koliko smo svesni da nas upravo gomilanje stvari sprečava da to postignemo?

Stvari ispod kreveta narušavaju zdravlje, a potreba da se stvari slažu na police ( naročito one iznad radnih stolova i kreveta ) izaziva konstantnu strepnju od nečeg neočekivanog .

Kada pretrpamo središte, severoistok ili jugozapad prostora , previše smo zabrinuti za zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije pankreasa, želuca ili slezine. Nered na zapadu ili severozapadu često nas vodi u konfliktne situacije zbog gubitka kontrole , a pluća i debelo crevo postaju osetljiva mesta .

Pretrpan sever ograničava naše potencijale, sprečava nas da jasno izražavamo osećanja, donosi strahove i probleme sa bešikom i bubrezima.

foto: svevesti.com, linesearch.net
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno