Moj dom
25.06.2014.

Obojite spavaću sobu u svetle i pastelne nijanse

Gde god da čovek gleda, vidi boje. Ako ste okruženi pravim bojama, popravićete i zdravlje i kvalitet života. Posebno je važno kakvim ste bojama okruženi u spavaćoj sobi.

Spavaća soba predstavlja reproduktivni sistem. Izuzetno je važna za zdravlje jer se u njoj oporavljamo od stresa i dnevnih napora. Pre odabira nameštaja, najvažnije je obojiti zidove bojama koje će svojim delovanjem podržavati dobru psihofizičku kondiciju osoba koje u njoj provode noć.

Za spavaonicu se uvek savetuju isključivo svetle i pastelne nijanse, a idealne su svetlo - plava , ljubičasta , ružičasta i zelena.

Plava boja smanjuje napetost , podstiče samorazvoj i mudrost, simbolizuje pouzdanost i trajnost. Donosi mir i suzbija svađe.

Ljubičasta je boja poštenja , ali sjajna je i za samoopažanje i meditaciju. Podstaći će libido i plodnost.

Zelena boja obezbeđuje spokoj i sklad te simbolizuje plodnu vezu.

Ružičasta je prikladna za ženske sobe jer pojačava ženstvenost i aktivira romantično raspoloženje.

Bela je neutralna boja , simbolizuje čistoću , dopuštena je u spavaćoj sobi , ali ne u prevelikoj meri.

Crvena boja se ne preporučuje za spavaće sobe , osim ponekog detalja , ako je potrebno probuditi polnu strast.

Važno je napomenuti da bi i sve tkanine u sobi trebale biti u ovim preporučenim bojama - zavese , posteljina , prekrivači i ukrasni jastučići.

Najbolji izbor je jednobojna posteljina jer šareni uzorci unose zbrku i brige te mogu ometati dobar san. Cvetni dezeni nisu povoljni za bračne parove jer mogu izazvati preljubu.

Ako je neko od ukućana bolestan, postavite bujnu, zelenu biljku u istočni deo spavaće sobe kako biste pospešili oporavak.

foto: wall.rs, pomjeri.hr, stepenik.com, wannabemagazine.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno