Školarci
17.12.2014.

Učenje kineskog jezika u školama

Nastava kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama realizuje se kroz pilot projekat „Učenje kineskog jezika u školama u Republici Srbiji“  od školske 2011/12. godine.

Nastavu pohađa oko 2500 učenika u 29 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, Užicu, Novoj Varoši, Vlasotincu, Knjaževcu, Sokobanji, Boljevcu, Lebanu, Smederevskoj Palanci, Rači, Paraćinu, Despotovcu, Rgotini Podgorcu, Medveđi. Na području sedam školskih uprava u Srbiji (Beograd, Niš, Zaječar, Kragujevac, Leskovac, Požarevac i Užice), nastavu izvodi 17 nastavnika kineskog jezika koji su došli iz NR Kine.

Pilot projekat ima za cilj da se kroz učenje osnova kineskog jezika učenici osnovnih i srednjih škola upoznaju sa kineskom kulturom, jezikom i tradicijom, a realizuje se na osnovu Programa prosvetne saradnje između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva prosvete Narodne Republike Kine.

U  Srbiji kineski jezik uči se i u specijalizovanim školama za nadarene učenike, Filološkoj gimnaziji, Matematičkoj gimnaziji i Gimnaziji u Sremskim Karlovcima. 

foto: zelenaucionica.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci