Osigurana budućnost
30.11.2016.

Osigurajte na vreme budućnost svoje dece

sponzorisan tekst

Nikoleta Šubert, direktor Sektora za prodaju životnih osiguranja Kompanije „Dunav osiguranje“ predstavila je na radionici „Kako do uspešnog dojenja“ održanoj 29. novembra u Beogradu, a u organizaciji Dečjeg sajta, projekat stipendijskog osiguranja „Naše dete“. 

Deca pored  prava na izbor budućnosti i dostojanstven život, kazala je ona,  imaju i pravo na kvalitetno školovanje, a mi kao roditelji obavezu da im to i obezbedimo.

Šta podrazumeva projekat „Naše dete“?
- Projekat „Naše dete“ jedan je od namenski kreiranih osiguravajućih proizvoda koje naša kuća nudi mladim roditeljima i osmišljen je kao pandan štednji iz onih vremena kada je štedna knjižica deteta bila uobičajena stvar u mnogim porodicama.

Zašto je važan ovakav vid štednje?
- Ovo je već treći put da se susrećemo sa mladim, budućim mamama. Pravo je zadovoljstvo obratiti se mladim ljudima, posebno mladim ženama, jer one su definitivno nosilac bitnih odluka u životima svoje porodice. I ja sam isto tako kao majka, nekada davno, donela odluku da svoje sinove, sada već odrasle momke, na takav načim zaštitim, odnosno da im obezbedim budućnost takvu da će oni moći da imaju imati pravo izbora, i fakulteta i, eventualno, odlaska u inostranstvo. I upravo je to najvažnije – omogućiti svojoj deci pravo da biraju.

Nažalost, vrlo često ćete u svom okruženju čuti da mnogo mladih ljudi nisu mogli da nastave školovanje jer njihovi roditelji to nisu mogli da im priušte. Upravo iz takvih razloga komanija „Dunav osiguranje“, čiji sam ja predstavnik, odlučila je da kreira određenu vrstu projekta koji se zove „Naše dete“, odnosno jednu vrstu stipendijskog osiguranja za naše potomstvo. Pošto mlade roditelje tek čekaju ti dani, vrlo brzo će uvideti, kad počne da pristiže familija da vidi bebu, da će svi doneti neke stvari koje su poprilično neupotrebljive. Te skupe igračke zauzimaju dosta prostora u stanu, a ne pružaju našoj deci bitan kvalitet življenja.

Zašto je važno da se mladi roditelji na vreme upoznaju sa ovom vrstom osiguranja?
- Kao roditelji bićete odgovorni da planirate budućnost svoje dece. Mi ćemo vam kao kompanija pomoći u tome, i za svaku devojčicu ili dečaka, kreiraćemo neki od proizvoda koji će njima pomoći da odaberu svoj životni put – školovanje ili mali privatni biznis. Lepo je kada deca imaju priliku da odeberu ono šo im se sviđa, a još lepše kada mi kao roditelji imamo mogućnost to svojoj deci priuštimo bez nekog velikog stresa jer smo na vreme počeli o tome da razmišljamo.

U inostranstvu je ovakav vid štednje odavno zaživeo?
- U inostranstvu je sasvim normalno da se stvaraju fondovi čim se dete rodi. Jer teško bi i roditelji na Zapadu mogli da svojoj deci priušte skupo školovanje ako ne počnu na vreme da štede. Upravo je zato i kod nas kreirano stipendijsko osiguranje „Naše dete“. Da biste vi jednog dana imali manje brige, a vaše dete više mogućnosti.

Kada roditelji najranije mogu da počnu da uplaćuju ovu vrstu osiguranja?
- Sam program može da traje na period koji roditelji izaberu. Obično je to 18 ili 19 godina od momenta kada se dete rodi. Obično to roditelji urade oko detetovog prvog rođendana, kada se i prikupi nekakav novac. Može da se sklapa i odmah po rođenju deteta. Taj novac se namenski isključivo ostavlja za decu i koristi se tada kada dece postane punoletno i kada zakonski može da raspolaže svojim novcem.

Da li se novac podiže selektivno ili odjednom?
- Sada u ovom trenutku dete podiže ceo iznos, koji mu se transferiše na njegov račun da bi sa tim novcem mogao da zaokruži neku svoju životnu priču.

Međutim, sigurno će u budućnosti taj novac moći da se isplaćuje u vidu rente.

Koji je minumum koji mesečno treba izdvajati?
- Minimum je deset eura, a maksimum, naravno, ne postoji. Sve zavisi od mogućnosti roditelja. Najkraći period štednje je pet godina, što znači da i deca koja sada imaju 8, 9, 10 godina takođe mogu da izaberu programe sve do stupanja u punoletstvo.

tekst: Dečji sajt

foto: decjisajt, coopas.com.sv

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno