Aktuelno
21.12.2018.

U nedelju slavimo Materice

U nedelju su Materice, praznik majki, jedan od onih koji deca najvše vole jer dobijaju poklone. Materice su najveći hrišćanski praznik majki i žena koji se uvek obeležava dve nedelje pred Božić. Tog dana deca treba rano da ustanu, pre roditelja, i da kanapom, pantljikom, mašnom, šalom, maramom ili kaišem zavežu mami noge, čestitaju joj praznik i traže poklone kako bi je „odrešila“. Mama prvo treba malo da se buni, da negoduje, da se pravda što ništa nije kupila i spremila, a onda treba da daruje decu.

Nekada davno, ali i ne baš tako davno, deca su za materice dobijala šaku oraha ili bombona, jabuku, pomorandžu, neki slatkiš, čarape i slične sitnice, a danas trošimo mnogo i na ovaj dan. Zato, drage mame, bake, tetke..., ne preterujte kad danas krenete u kupovinu poklona. Omiljeni slatkiš, lepe rukavice ili kapa, klisko za prvi pravi sneg, šolja za čaj ili neka igračkica biće sasvim dovoljni. Uskoro će Nova godina, slede i Oci i Božić, pa darove valja pažljivo rasporediti, da im ne bude previše.

Uostalom, simbol Detinjaca, Materica i Očeva, koji prethode pravoslavnom Božiću nije u darivanju već u mirenju čoveka sa Bogom, odvezivanju od veza grehovnih i povezivanje novom ljubavlju za Boga.

Foto: lordgeorgekornelius-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kuhinje i pribor 91781lic
Kuhinja Chichi cats 91781 Trošak dostave zbog težine paketa iznosti 1000 d...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.300,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kamioni i bageri HDP03,orb
Hot Wheels City Zmaj HDP03
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 90916lic
Drvena logička igra 90616
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.380,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pištolj MEGA WAVE Fighter SP10799
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.490,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno