Osigurana budućnost
22.02.2014.

Drage dame, osigurajte budućnost na vreme!

Životno osiguranje predstavlja jedan od najboljih finansijskih proizvoda, a svakako je jedini koji omogućava kombinaciju štednje i osiguranja. Ako niko drugi neće, poklonite same sebi polisu za 8. mart!

Međunarodni dan žena, popularno nazvan “Osmi mart”, praznik je ekonomskih, političkih i društvenih dostignuća žena. Ideja da se ovaj praznik obeležava pojavila se početkom 20. veka, u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uslova. Tridesetih godina neke države su prestale da obeležavaju ovaj praznik, ali su 1975. godine Ujedinjene nacije počele zvanično da ga obeležavaju.
Statistike su pokazale da žene zarađuju manje novca, dobijaju manje imovine u slučaju razvoda braka, a još se uglavnom one brinu o deci. Za razliku od muškaraca, svaka osma žena je siromašna.
Ako želite da poboljšate svoju finansijsku situaciju, sledite ovih nekoliko saveta.
1. Pre svega morate da imate finansijski cilj. Svake godine odredite koliko novca želite da uštedite i vodite se tim ciljem.
2. Nikada ne smete da prepustite upravljanje novcem samo muškarcu. Pokušajte da budete nezavisne što se finansija tiče.
3. Ako imate mogućnost, odmah kupite sebi nekretninu, jer na taj način investirate u budućnost.
4. Odmah počnite da uplaćujete životno osiguranje! Životno osiguranje predstavlja jedan od najboljih finansijskih proizvoda, a svakako je jedini koji omogućava kombinaciju štednje i osiguranja.
5. Osigurajte sami sebi penzioni fond, iako vam se sada čini da je to prilično daleko. Na taj način ćete biti sigurni da ćete imati pristojnu penziju.
6. Potrudite se da malo istražite tržište i da pokušate da uložite novac u nešto što će vam se vratiti. Naravno ne smete da budete brzoplete, ali isto tako ne smete da se bojite rizika, jer i same znate onu poslovicu: „Ko ne reskira, ne profitira“.
7. Ako ne možete same da rešite svoje finansijske probleme, nemojte da se ustručavate da potražite stručnu pomoć. Postoje stručnjaci koji vam mogu pomoći u sastavljanju plana.
8. Žene koje imaju više samopouzdanja imaju i veće plate. Kako biste i vi postigli da dobijete veću platu, potrudite se da budete samouverene.

Drage dame, srećan Vam 8.mart!
Ciklus od 12 tekstova s ciljem edukacije roditelja o štednji putem stipendijskog osiguranja omogućila je kompanija DUNAV OSIGURANJE.  Njihovu ponudu osiguranja možete pogledati OVDE.

Dečji sajt


 

slika:christopher-campbell unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno