Gledajte iz svog doma predstave „Duška Radovića“

U sredu 8. aprila u 19 časova (repriza u subotu u 19 časova) – nova audio bajka „Slavuj“ Hansa Kristijana Andersena, koja govori o jednom caru koji je više voleo pesmu mehaničkog slavuja nego pravog slavuja. Uz svaku bajku, dolazi i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“...), a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić. Interpretaciju bajke pratiće muzika Antonia Vivaldija.

U petak 10. aprila u 17 časova – „Malo putovanje kroz istoriju umetnosti“. Svake radne nedelje obrađivaće se tema drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo u formatu bliskom i razumljivom najmlađima. U drugoj epizodi „Malog putovanja kroz istoriju umetnosti“ istraživaćemo se život i delo Žak Luj Davida, slikara neoklasicizma, sa posebnim osvrtom na njegovu sliku „Krunisanje Napoleona prvog“.

Malo pozorište „Duško Radović“ emituje svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara. U nedelju 12. aprila u 12 časova – predstava „Čudotvorno kresivo“ po Andersenovoj bajci, a u režiji Gorana Balančevića.

Ostanite kod kuće, čuvajte sebe i druge – Malo pozorište dolazi kod Vas!

Samo potrežite YT kanal Malog pozorišta „Duško Radović“
Foto: Z.Sinobad, Malo pozorište „Duško Radović“

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara