Zdrava ishrana
25.12.2014.

Napravite paštetu od soje

Potrebno je:

200 g sojinih komadića, 8 kiselih krastavčića, 2 čena belog luka, 100 g maslina, 1 vezica peršuna, 1 kašičica senfa, 1 konzerva tunjevine, suvi biljni začin, 100 g pečenog susama, so, biber

Priprema

Sojine komadiće operite i potopite ih u vodu koju ste prokuvali s kašikom suvog biljnog začina. Kad soja nabubri, ocedite je i kuvajte sat vremena dok ne omekša. U blender stavite oceđenu kuvanu soju, krastavčiće, beli luk, pečeni susam, masline bez koštica i peršunov list, pa miksajte toliko dugo dok ne dobijete masu poput paštete.

U toku miksanja dodajte pokoju kašičicu vode iz kiselih krastavaca kako biste malo razredili smesu. Gotovu paštetu začinite solju, biberom i senfom, dodajte izgnječenu tunjevinu i sve dobro sjedinite. Možete je mazati na hleb ukrašenu maslinama i krastavcima, ili poslužiti kao lagano predjelo.

foto: allybally4b-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno