Zdrava ishrana
12.09.2014.

Tri dana samo na voću i povrću

Detoksikacija organizma koja traje tri dana namenjena je svim zdravim ljudima i oni je mogu sprovesti bez lekarskog nadzora, dok se za sve one koji pate od neke bolesti ili poremećaja preporučuje savetovanje sa lekarom.

Prvi dan

Pije se samo čist sok od voća ili povrća. Najbolje je koristiti sveže isceđeni sok od jabuke, kruške, grožđa ili ananasa i to u odnosu 50 odsto soka i 50 odsto vode.

Uzima se po jedna čaša 4-5 puta na dan. Uz to se može piti čista ili prokuvana voda u koju se dodaje kašičica limunovog soka.

Drugi dan

Ujutru nakon ustajanja, pre odlaska na spavanje i između obroka, piju se voćni sokovi ili biljni čajevi. Za obroke se uzima sveže sirovo voće ( grožđe, jabuke, kruške, breskve, dinja, lubenica, pomorandže…). Tvrdo voće se može narendati ili iseckati na kocke, a od više vrsta voća se može napraviti i voćna salata. Tokom dana se po želji pije čista ili ukoliko je potrebno - prokuvana voda.

Treći dan

Za doručak je predviđeno sveže voće ili voćna kašica s jogurtom od kozjeg mleka. Za ručak se priprema sirova salata u koju se stavlja lisnato i izrendano korenasto povrće. Mogu se dodati grožđice i suncokretove semenke. Za desert se uzima sveže voće. Supa od povrća ili povrće kuvano na pari, uz dodatak sojinog ili miso sosa je detoksikacijska kombinacija za večeru posljednjeg dana ove kure. Isto tako se tokom dana pije čista ili ukoliko je potrebno - prokuvana voda.

foto: inigo-de-la-maza unsplash

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno