Ordinacija
16.06.2014.

Promaja i klima uređaji okidači za upalu sinusa

Pored promaje, veliki problem predstavljaju i klima uređaji koji često nemaju pravilno podešenu temperaturu, pa dovode do prehlada i sinuzitisa.

Oprezno sa klima uređajima

Bez klima-uređaja, tokom letnje žege, život je postao gotovo nezamisliv. Međutim, stručnjaci upozoravaju da treba biti veoma oprezan u svakodnevnom korišćenju klima-uređaja. Ukoliko se filteri redovno ne održavaju i ne čiste bar jednom mesečno, klime mogu biti idealno mesto za razmnožavanje miliona bakterija, uzročnika različitih bolesti - prehlada, upala sinusa i ozbiljnih disajnih problema.

Homeopatija je odličan izbor

Prema rečima dr Olgice Jovanović, specijaliste za otorinolaringologiju (ORL) iz Doma zdravlja "Žutić" postoje dve vrste sinuzitisa - akutni i hronični.

- Akutni sinuzitis se pojavljuje iznenada i brzo nestaje korišćenjem odgovarajuće terapije, ali ako se simptomi bolesti javljaju duže od tri meseca, verovatno je reč o hroničnoj upali sinusa - rekla je dr Jovanović.

Ona je podsetila da su neki od simptoma sinuzitisa pojačano curenje iz nosa, otežano disanje na nos, privremeni gubitak osećaja mirisa, glavobolja, opšta slabost organizma.

Jovanovićeva je istakla da se upala sinusa mora lečiti, a pored antibiotika i različitih kapi za nos, kod nas su dostupni i homeopatski preparati koji se u Evropi koriste više od 50 godina, a efikasni su u otklanjanju glavobolje, bola i pritiska u predelu sinusa, zapušenog nosa, odnosno svih simptoma koji prate ovo stanje.

Podesite klimu na 22 stepena

Jedna od osnovnih preporuka da bi se izbegla upala sinusa tokom leta jeste da se pazi na kojoj temperaturi je podešen klima uređaj, pri čemu je preporučljiva temperatura 22 stepena Celzijusa.

Jovanovićeva je upozorila da tokom izuzetno toplih dana ta temperatura mora da bude viša, jer razlika između temperature u prostoriji i spoljne temperature ne bi trebalo da bude veća od pet stepeni.

- Svi volimo da se rashladimo kupanjem u hladnijoj vodi, ali je potrebno izbegavati hladne bazene i jezera, istakla je dr Jovanović i dodala da nije preporučljivo ni uzimanje suviše hladnih napitaka, jer će to doprineti upali sinusa- poručila je dr Jovanović.

Simptomi upale sinusa

Najčešći simptomi upale sinusa jesu glavobolja, povišena telesna temperatura i bolna osetljivost prilikom pritiska na kosti lobanje iza kojih leže sinusi. Pored toga može se javiti i zamućeni nosni sekret, grlobolja i kašalj.

Kada je u pitanju alergijski sinuzitis često postoji i kijavica. Važno je napomenuti da bolesnici na treba da čekaju na pojavu težih simptoma pre nego što se jave lekaru.

Duže odlaganje lečenja vodi u veće nakupljanje sekreta i povećava rizik od razvoja bakterijske infekcije.

Zdravlje za sinuse

Homeopatski preparat Cinnabsin, specifičnim mehanizmom dejstva čini više od samog uk­lanjanja simptoma. Utiče na zdravlje sluznice nosa i sinusa, održava njenu normalnu funkciju i podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa, čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcije. Zbog svog prirodnog sastava Cinnabsin mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli, kao i stare osobe sa ovim problemom. Cinnabsin je u obliku tableta koje se jednostavno otapaju u ustima više puta u toku dana.

http://www.dhu-homeopatija.com/srp165/product_item/Cinabsin.html

foto:brittany-colette-unsplash.com
 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Strategija. Ekonomija. Planiranje. Iznenađenje. Osvojite celu Evropu, predvidite protiv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.550,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Plišane igračke 1015000636, orb
Plišana igračka Paja Patak 20cm 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Feb
2024
Ordinacija
08.
Feb
2023
Ordinacija
04.
Mar
2022
Ordinacija