Alternativna medicina
14.05.2014.

Pijavice grickaju, bore nestaju

Pustite pijavice da vam sisaju krv i izgledaćete 10 godina mlađe. Ugriz ne boli jer pijavice luče ferment koji deluje kao anestetik. Njihov ujed je kao ujed komarca.

Kada je Demi Mur otkrila da svoju mladolikost i lepotu duguje pijavicama, one su postale svetski hit. Mnoge poznate ličnosti iz sveta glamura i visokog društva bile su zaprepašćene, ali i znatiželjne, pa su krenule njenim putem. Tako je otpočela renesansa hirudine, male medicinske pijavice.

Pijavice čiste organizam, leče i podmlađuju

Rusi je zovu injekcijom života, a u njenu čast u Sankt Peterburgu podignut je spomenik.
Koristila ih je i Kleopatra, zbog lepote, ali i da bi izlečila sterilitet. Pomoću pijavica je ozdravila i rodila dete. Zbog toga su one iscrtane na zidovima faraonskih grobnica.
 

Lečenje pijavicama efikasnije od skalpela


Ruske carice su pre bala stavljale pijavice iznad ušne školjke posle čega su im obrazi bili rumeni, a one bile vedre i pune energije. Bio je to njihov tajni adut lepote.
– Pijavica ubrizgava u krv jedinstven kompleks fermenata koji stimulišu unutrašnje organe, leče ih i podmlađuju. Ovi fermenti u koži izazivaju raspad starog kolagena i zamenjuju ga novim elastičnim, što daje efekat liftinga već posle tri ili četiri terapije. Posle tretmana pijavicama smanjuje se otečenost i normalizuje cirkulacija krvi – objašnjava dr Natalija Gušlo Petrić, anesteziolog, specijalista akupunkture, homeopatije i hirudoterapije iz Centra „Balans medika.“
Hirudoterapija, kako se zove lečenje pijavicama,  pokazala se i kao veoma efikasan metod u borbi protiv celulita. Za to su zaslužna dva fermenta koja poseduje pijavica: hialuronidaza i lipaza, koji uklanjaju narandžinu koru.
Pijavica danas na velika vrata ulazi u bolnice, ordinacije i salone za ulepšavanje, koji se otvaraju širom SAD, Kanade, Engleske, Francuske, Rusije, Austrije, Nemačke, a sada jedno takvo mesto postoji i u Beogradu.
 

Pijavice izvlače krv, daju energijuDr Natalija Gušlo Petrić prvo je na sebi je isprobala pijavice.
– Kada je moja koleginica u Sankt Peterburgu, dok sam
radila u tamošnjem urgentnom centru, pričala o pijavicama, mislila sam da je luda. Ona je, međutim, bila uporna, pa rekoh sebi, hajde da probam. Moja mama je prva primetila neverovatne promene i rekla mi je: „Bože, izvlače iz tebe krv, a ti imaš toliko energije i ten ti je blistaviji nego ikad.“
To je tako jer posle svakog gutljaja krvi pijavica zauzvrat u telo pacijenta ubrizgava fermente koji regenerišu i podmlađuju kožu, ali i čitav organizam.

Šta je pijavica ili hirudina?


To je crv koji se hrani krvlju i u prirodi napada tritone, žabe i druge životinje. U ustima ima tri vilice sa 300 zubića pomoću kojih seče kožu i sisa krv. U zoni koju određuje lekar ova pametna životinjica nepogrešivo pronalazi biološki aktivnu tačku i prilepljuje se baš na to mesto, pružajući efekat sličan akupunkturi.

 

Ovo morate znati pre nego što krenete na tretman

 

* Tretman traje 40 minuta i, kada se zasiti, pijavica sama otpada sa kože.
* Pijavice ne podnose prljavu kožu, razne mirise, parfeme, jake sapune, gelove za tuširanje ili mleka za negu kože

*Kod hemofilije, anemije, u trudnoći i ako vam je gornji pritisak niži od 90 ne smete se podvrgnuti tretmanu pijavicama

*Tretman pijavicama ne smeta nijednoj klasičnoj terapiji lekovima

*10 tretmana u kontinuitetu, ne češće od dva puta godišnje, potrebno je da bi se dobili maksimalni rezultati na koži lica i tela

*5–15 ml krvi pijavica popije tokom jednog tretmana

slika;Stones-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Strategija. Ekonomija. Planiranje. Iznenađenje. Osvojite celu Evropu, predvidite protiv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.550,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Trotineti P-0282rozi
MASTER WHEELS - Pertini trotineti u 2 atraktivne boje - ZELENA I PLAVA  Podesiva v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno