Alternativna medicina
20.10.2014.

Deci prija homeopatija

Ne postoji životno doba niti situacija kada nije preporučljivo primeniti homeopatiju

-Dr Gordana Jovanović-

Homeopatija je, smatraju stručnjaci, naročito delotvorna u dečijem uzrastu jer deca odlično reaguju na homeopatiju i homeopatske lekove.

Oni tvrde da homeopatsko lečenje ima jako dobre efekte u lečenju upale srednjeg uva i sinusa, kod glavobolje, proliva, ekcema, noćnog mokrenja, u slučajevima kada postoji sklonost ka infekcijama usled oslabljenog imuniteta…

- Kod dece neke smetnje, koje uključuju i psihološki faktor, mogu biti obuhvaćene jednim lekom koji uklanja i nekoliko tegoba istovremeno – ističe dr Gordana Jovanović, homeopata.

Ona objašnjava da homeopatski lekovi po poreklu mogu biti biljni, životinjski, mineralni i takozvani nozodi, koji potiču od patoloških tkiva i ekskreta.

- Posebnim procedurama spravljanja, ovi lekovi se višestruko razblažuju, eliminišući toksičnost hemijskih materija, a dinamizovanjem se postiže pojačanje energije leka. Bolest se posmatra kao energetski poremećaj, koji se može energijom slične frekvencije poništiti i povratiti u stanje ravnoteže.

Homeopatija ima svoje prednosti i ograničenja, a prvo što homeopata savetuje svom pacijentu jeste da se naoruža strpljenjem.

- Cilj homeopatskog lečenja je isceljenje a ne trenutno olakšanje simptoma, zato je neophodno biti strpljiv i nekada čekati mesecima vidljiv rezultat. Ne postoji životno doba niti situacija kada nije preporučljivo primeniti homeopatiju.

Opservacijom i heteroanamnezom može se uspešno odrediti lek i tek rođenoj bebi. Homeopatija deluje na fizički, emotivni i mentalni nivo.

-Može popraviti opštu energiju i elan, raspoloženje, koncentraciju... Terapiju je najbolje započeti u što ranijoj fazi bolesti, tada će biti najdelotvornija – zaključuje dr Jovanović.

Kontraidikacija za homeopatsko lečenje postoji jedino onda kada su u pitanju oboljenja kod kojih su konvencionalna sredstva lečenja efikasnija i uspešnija od homeopatskog.

Lična karta homeopatije

- Homeopatija se primenjuje od kraja 18. Veka, a osnovi homeopatskog razmišljanja mogu se naći još u vreme Hipokrata.
- Osnivač homeopatije je nemački lekar Samjuel Kristijan Haneman, koji je u knjizi “Medicinski organon” izneo osnovne principe homeopatskog lečenja.
- Reč homeopatija nastala je od grčkih reči “homeo” što znači slično i “pathos” što znači patnja.
- U Srbiji se 1995. godine pojavio „Prvi homeopatski rečnik“ i „Homeopatski pristup ličnosti deteta“ autora prof. dr Miloša Popovića, barda srpske homeopatije.
- 2007. homeopatija je i kod nas priznata kao zakonska metoda lečenja.
- Cilj homeopatskog lečenja je isceljenje a ne trenutno olakšanje simptoma. 

Immunokind jača imuni sistem dece sa čestim respiratornim infekcijama

• Jača otpornost beba i dece u kontaktu sa virusima
• Smanjuje jačinu simptoma prehlade i drugih respiratornih infekcija kod dece
• Smanjuje mogućnost nastanka novih prehlada

Više detalja o proizvodu možete pogledati OVDE

foto:louis-hansel-unsplash,Bru-nO-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno