Alternativna medicina
28.12.2023.

Kako da smanjite učestalost prehlada kod deteta?

Ukoliko ste roditelj verujemo da vam je ovo pitanje prošlo mnogo puta kroz glavu, posebno ako je vaše dete vrtićkog uzrasta. Poznato je da u zimskim mesecima vladaju epidemije infekcija u kolektivima jer zatvoren prostor i slabije provetravanje i te kako pogoduju širenju i razvoju infekcija.

Čekaonice pedijatrijskih ordinacija ovih dana pune su dece koja imaju izražene simptome respiratornih infekcija. Najčešće su to prehlade sa simptomima kao što su curenje iz nosa, visoka temeratura, uporan nadražajni ili produktivni kašalj, ali i simptomi koji se javljaju u digestivnom traktu kao što su mučnina, povraćanje, pa i dijareja. U pitanju su, kako pedijatri navode, rino virusi, ali ima i bakterijskih infekcija disajnih organa. 
 

Najčešći simptomi prehlade

Rinovirusi najčešći „krivci“


Rinovirusi su česti među decom i najčešći su uzročnici prehlade. Mališani lako mogu da prenesu infekciju deljenjem igračaka, dodirivanjem i udisanjem virusa kada drugo dete kija ili kašlje. Deca imaju otprilike 8-10 prehlada tokom prve dve godine života, starija deca imaju u proseku dve infekcije rinovirusom svake godine, a odrasli prosečno jednu.

Bolest uz simptomatsku terapiju prolazi za nekoliko dana, i to je najčešći scenario u praksi. Ukoliko prehlada traje duže važno je da znate da treba da se obratite lekaru jer je moguće da je došlo do sekundarne infekcije i dodatnih komplikacija.


Zapaljenje uva je najčešća komplikacija

Komplikacije su relativno retke, ali u svakom slučaju treba biti obazriv. Roditelji treba da znaju da se bolest može komplikovati u dva pravca. Najčešća komplikacija stalnog sekreta u nosu kod beba i predškolske dece je učestala pojava zapaljenja uva zato što je kod dece Eustahijeva tuba kratka, pa sekret brzo prelazi sa nosa na uši, ali takođe može doći do bronhitisa ili zapaljenja pluća što će lako proveriti kako bi se na vreme uključila potrebna terapija.
Ukoliko se tako nešto i desi i dalje nema razloga za paniku. Treba pomoći detetovom imunom sistemu da sazri, i da što prirodnije prođe kroz taj period učestalih infekcija koji prolazi polaskom u školu.
 

Immunokind za jačanje imuniteta kod dece

Immunokind je prirodni, homeopatski preparat koji pomaže dečjem imunom sistemu da sazri i na taj način smanjuje učestalost infekcija što mu je osnovna indikacija. U njegov sastav ulaze soli kalcijuma koje su jako bitne za rani razvoj imunog sistema, ali i respiratornog kao i za obnavljanje sluznice respiratornog sistema nakon preležane infekcije. Očuvanje sluznice respiratornog sistema, povoljno deluje i na simptome kao što su zapušenost, kašalj i otežano disanje, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene.

Velika prednost Immunokinda je da povoljno deluje kod beba od prvog dana života, a savetuje se i prevremeno rođenim bebama kojima je pomoć u sazrevanju respiratornog sistema i imuniteta posebno potrebna. Pored preporuka u najranijem uzrastu, mogu ga koristiti i deca predškolskog uzrasta. Može se koristiti i u dužem vremenskom periodu, uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.

Promo tekst

Foto:dreamstime_m_63158632-Oksun70, alpekid.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Guralice 450, zuta
Guralica Eco model 450, zuta
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dečije plafonjere DF4601-3C
Plafonska lampa DF4601-3C
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.950,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zidne lampe DF7011-4ZGR
Zidna lampa DF7011-4ZGR
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.950,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Autići 025250CT
Džip Bruder Wrangler Unlimited Rubicon 025250
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.734,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina