Alternativna medicina
28.06.2023.

Bitno je kada krećete na putovanje, ali i koliko ste spremni da u njemu uživate

Kada planirate porodični odmor sa svojom decom, važno je unapred se pripremiti za eventualne zdravstvene situacije i neugodnosti koje mogu nastati tokom putovanja. Putna apoteka je neizostavan deo opreme koju trebate poneti sa sobom kako biste osigurali siguran i bezbrižan odmor za celu porodicu. Bez obzira na odredište i aktivnosti koje planirate, dobro opremljena putna apoteka će biti vaš saveznik u brzom i efikasnom reagovanju na manje zdravstvene probleme.


Putovanja sa decom često mogu biti izazovna, jer su ona posebno osetljiva na određene zdravstvene tegobe. Od manjih povreda i uboda insekata do probavnih smetnji i alergijskih reakcija, važno je biti spreman i imati pri ruci odgovarajuće lekove i pribor. Putna apoteka može biti vaša prva linija odbrane u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Kada pakujete putnu apoteku uvek je u njoj dobro imati: antipiretike za snižavanje temperature, strerilne zavoje i dezinfekciono sredstvo za povrede, kreme za ublažavanje iritacije kože...

Polinol je prirodno i efikasno rešenje za alergije


Za ljude koji pate od alergija na polen razdoblje godišnjih odmora može biti izazovno i puno neugodnosti. 
Alergijski rinitis može dosta uticati na uživanje u odmoru i ometati svakodnevne aktivnosti. Ovo je stanje u kojem dolazi do upale sluznice nosa kao odgovor na izlaganje polenu. 
Polen, koji je obično prisutan u vazduhu u većim količinama tokom proleća i leta, može izazvati alergijske reakcije kod osoba osetljivih na određene vrste polena. Simptomi alergijskog rinitisa uključuju kijanje, svrab nosa i očiju, curenje nosa i zapušen nos. Zato je dobro znati da postoji prirodan lek koji se korsti za tretman alergijske kijavice različitog uzroka.
Polinol tablete su kombinovani homeopatski lek, potpuno prirodnog sastava, čime se omogućava bezbedna i efkasna upotreba u dužem vremenskom periodu. 

Cinnabsin pomaže onima sa osetljivim sinusima


Klima uređaji koji se nalaze u kolima i hotelima mogu imati uticaj na sinuse tokom odmora, posebno tokom letnjih meseci. Iako klima uređaji pružaju prijatnu hladnoću i olakšanje od vrućine, mogu uzrokovati neke problem za osobe sa osetljivim sinusima...
Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:
Sušenje sluznice
Klima uređaji u kolima i hotelima mogu izvlačiti vlagu iz vazduha, što dovodi do sušenja sluznice nosa. Kada je sluznica suva, postaje osetljivija na nadražaje i infekcije. To može uzrokovati simptome kao što su iritacija, svrab, kijanje, začepljenje nosa i glavobolja.
Cirkulacija vazduha
Klima uređaji mogu stvarati snažan protok vazduha koji može izazvati iritaciju sinusa. Hladan vazduh može izazvati suženje krvnih sudova u nosnoj sluznici i otežati protok sluzi. 
Zato je tu Cinnabsin, još jedan neizostavan član homeopatske putne apoteke, koji je se koristi za terapiju hroničnog i akutnog rinosinuzitisa. Cinnabsin neguje sinuse, pomaže kod problema sa upalom sinusa i nosne sluznice, podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcija. Zbog svog prirodnog sastava pogodan je za dužu upotrebu i namenjen je deci i odraslima.
Putna apoteka je neophodan deo priprema za svako putovanje. Bez obzira da li putujete na neko lepo mesto u Srbiji ili u inostranstvo, putna apoteka vam pruža osnovnu zaštitu i mogućnost da se brzo i efikasno nosite sa manjim zdravstvenim problemima tokom puta.
 

Foto:raphael-biscaldi-unsplash, alpenpharma.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 31C*20004
American Tourister kofer Mickey 67cm 31C-20004
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
24.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 40C*90005
Samsonite kofer Minnie Glitter 40C*90005
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Neseser Marseille ABS 110301
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dodatna oprema 734178 CT
Plišani putni jastuk Fisher Price 35cm super mekana tekstura i antialergijska str...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.965,00 RSD
Veličina
1
2

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina