Alternativna medicina
04.11.2022.

JUŽNOAFRIČKA MUŠKATLA, moćam sastojak u borbi protiv prehlade

Prelazna godišnja doba predstavljaju period godine kada se javlja veliki broj virusnih i bakterijskih infekcija. Veći deo tih infekcija spada u takozvane akutne respiratorne infekcije. 


Ko su izazivači infekcija?

Najčešći izazivači ovih infekcija su rinovirusi, virusi influence i parainfluence, koronavirusi i adenovirusi. Za sve ove virusne infekcije simptomi su slični, i najčešće se  manifestuju kao malaksalost, kašalj, bolovi u mišićima, curenje iz nosa, a lista simtoma se širi.
Prehlada, odnosno akutni rinitis, najrasprostranjenija je  akutna respiratorna infekcija. Procenjuje se da odrasla osoba na godišnjem nivou preboli dve do tri prehlade. Kod dece je taj broj veći, jer je kod njih imuni sistem još uvek slab, i u procesu je jačanja. Tako da mališani prebole šest do dvanaest prehlada u toku jedne godine. Simptomi kod lake prehlade traju do tri dana. Međutim, nekada može doći do pogoršanja stanja, i u tom slučaju treba posetiti lekara.
Najčešći način da se prenese prehlada jeste kontaktu sa već obolelom osobom. Zbog toga su veliki kolektivi poput obdaništa, škola i velikih firmi - pravi izvor virusa prehlade. Drugi način je udisanje kapljica iz vazduha punog ovog virusa.

Najbolji biljni lek za lečenje prehlade


Jedan od biljnih lekova koji se koristi za lečenje prehlade, pa i drugih respiratornih infekcija je južnoafrička muškatla. Južnoafrička muškatla pripada rodu biljaka Pelargonium, a mesto gde je najzastupljenija je prostor Južne Afrike. Pripadnici plemena Zulu koristili su biljku kao delotvorni lek protiv prehlade, respiratornih infekcija ili stomačnih problema.
Južnoafrička muškatla je tradicionalni biljni lek koji se koristi prvenstveno u terapiji prehlade, ali i drugih respiratornih infekcija. Glavni efekt ovog leka je antimikrobni, imunomodelirajući, antivirusni i antiinflamatorni. Za njegova simptomatska dejstva, od velikog značaja je njegov mukolitički efekat.

Alpikol sirup protiv virusnih i bakterijskih infekcija

Osnovne aktivne supstance južnoafričke muškatle su fenolne supstance: kumarini, flavonoidi i fenolne kiseline.
U ovom trenutku južnoafričku muškatlu možete naći u kombinaciji sa crnom zovom i beta glukanom čime se dejstvo ovih komponenti pojačava. Kombinacija ovih biljaka čini sastav Alpikol sirupa, koji je namenjen i za decu i odrasle. Alpikol sirup predstavlja pametnu, naučno opravdanu kombinaciju prirodnih lekovitih sastojaka, aktivatora urođenog imuniteta protiv virusnih i bakterijskih infekcija.
 

promo tekst

foto: pawel-czerwinski-unsplash, alpenpharma

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Društvene igre RA20648
Ravensburger drustvena igra - Harry Potter memorija
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.699,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Maxi puzzle 26424
Puzzle 60  Maxi Cars Clementoni, 26424
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.118,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno