Alternativna medicina
06.12.2021.

Kako se izboriti sa respiratornim infekcijama kod dece

Zima je mučna za roditelje jer im tada deca kašlju i kijaju više nego ikad. Kijanje, šmrcanje i kašljucanje prvi su znaci da se dete prehladilo i da možda ima neku infekciju disajnih organa. 
Infekcije respiratornih organa spadaju u najčešće zdravstvene tegobe dece svih uzrasta. Računa se da više od 50 odsto mališana u posetu lekaru odlazi upravo zbog akutnih respiratornih infekcija. U prvih pet godina života, deca godišnje prebole šest do devet ovakvih infekcija, dok je kod dece koja idu u vrtić učestalost još i veća.

Za respiratorne infekcije krivci su virusi i bakterije


Uzročnici respiratornih infekcija su virusi i bakterije. Oboljenje najčešće počinje kao virusna infekcija gornjih respiratornih organa, čiji su prvi simptomi curenje iz nosa i grebanje u grlu. Nakon nekoliko dana dolazi do pojave kašlja, koji je posledica slivanja sekreta niz grlo. To još uvek ne znači da je infekcija zahvatila i donje respiratorne organe, te treba dati šansu prirodnim mehanizmima da telo odbrane od infekcije. 

Temperatura preko 38 stepeni - signal za uzbunu


Najčešći indikator da se organizam bori jeste povišena telesna temperatura. Sve dok je temperatura niža od 38 stepeni Celzijusovih, ne treba reagovati davanjem antipiretika, već pažljivo pratiti razvoj simptoma. Povišena telesna temperatura može postepeno da se snižava tuširanjem deteta mlakom vodom i masažom tela rastvorom alkohola i vode.


Antibiotici samo uz lekarski nadzor


Virusna infekcija ne bi trebalo da traje duže od 10 dana, od kojih je pet do šest dana sa temperaturom. Ukoliko dođe do prolongiranja ovakvog stanja, neophodno je obratiti se lekaru i laboratorijskom analizom proveriti da nije možda došlo do sekundarne bakterijske infekcije. U slučaju da jeste, propisuje se terapija antibioticima. Ovu vrstu lekova ni u kom slučaju ne treba davati detetu bez lekarskog pregleda i adekvatne laboratorijske analize, jer nekontolisano uzimanje antibiotika čini više štete nego koristi.


Immunokind - za zapušen nos, kašalj i otežano disanje


Kako bi se smanjile šanse za razvoj infekcija, i virusnih i bakterijskih, treba pre svega jačati imunitet. Međutim, bebe i mala deca nemaju dovoljno razvijen imuni sistem, pa im je potrebna mala pomoć. Pored preporuka za redovnu i raznovrsnu ishranu, dovoljno sna i boravka u prirodi, preporučuju se i kombinovani homeopatski preparati koji jačaju prirodne odbrambene mehanizme tela, tako da se šansa za ponovnu pojavu bolesti smanjuje.
U slučaju čestih infekcija gornjih respiratornih organa kod beba i dece koristi se Immunokind, kompleksni homeopatski preparat u čiji sastav ulaze soli kalcijuma. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa, pa simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. Immunokind se  može koristiti i u dužem vremenskom periodu, uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.

foto:cdc-unsplash.com, alpenkid.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kamioni i bageri 025090CT
Bruder džip RAM servis 025090  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.698,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke mesec, fi
Drvena igračka mesec
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.400,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 154237bc
Pilsan toranj sa lopticama 03566
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno